Afgelopen half jaar heb ik een programma gevolgd bestaande uit een aantal retraites en 1-op-1 begeleiding. Ik ging dit doen om dat ik meer helderheid wilde in wat mijn zielsverlangen is.

Aan de oppervlakte weet ik wel wat ik wil, maar ik wilde meer verbinding maken met mijn zielsverlangen.

Klinkt dat vaag? Ik zal je uitleggen wat ik ermee bedoel.

Als ik het heb over weten wat je wilt, gaat het vaak over praktische zaken. Een coachpraktijk vol klanten, een liefdevolle relatie, fijn contact met mijn kinderen, tijd voor mezelf. Dat soort zaken. En ja dat is ook allemaal wat ik wil.

zielsverlangen

Maar mijn zielsverlangen zit op een diepere laag. Ik ben er in de afgelopen maanden achter gekomen dat mijn zielsverlangen is om vrij te zijn. Vrij in mijn hoofd, vrij in mijn hart, me vrij VOELEN. Want in wezen ben ik al vrij.

Jij ook! Maar voel het maar eens zo.

We zijn zo vaak bezig met wat anderen van ons denken, verwachtingen van de buitenwereld.

Onbewust hebben we door alles wat we van vroeger meekregen en van wat de maatschappij ons vertelt, een zo-hoort-het-systeem gecreëerd waar we ons aan proberen te conformeren, uit angst anders uit de toon te vallen en niet aardig gevonden te worden. Dat is een hardnekkig patroon. Vaak zijn we ons er niet van bewust, dat maakt het extra lastig.

Maar in wezen ben je dus vrij. Dat ben ik de afgelopen maanden zelf meer en meer gaan ontdekken. Er is een shift gaande naar dit gevoel van vrijheid.

En ik heb een wonderbaarlijke ontdekking gedaan.

Ik kan me vrij voelen MET mijn angsten, blokkades en belemmeringen. Ik dacht altijd dat ik vrij VAN mijn angsten etc. moest zijn voordat ik stappen kon gaan zetten, voordat ik anderen mocht inspireren, voordat ik succesvol zou kunnen zijn. Voordat ik kon gaan leven, zeg maar :).

En dat hoeft dus niet!

Ik kan angst voelen, twijfels of belemmerende gedachten hebben en TOCH de wereld intreden, een goede moeder zijn, een podcastshow opnemen, deze blog schrijven, etc. Ik hoef niet ‘af’ te zijn.

Ik ben al af, mét mijn twijfels, angsten, blokkades etc.

Wauw, dat geeft een VRIJHEID!

En dat geldt dus ook voor jou!

Herken je dat?
Voel jij je ook vaak niet vrij?
Ben je vaak bezig met wat anderen denken?
Zit je als het ware vast in je zo-hoort-het-systeem?

Dit is een mooie vraag om op te mediteren: hoe zou je leven eruit zien als je je helemaal vrij zou voelen?

Ik ben heel benieuwd. Wil je het met me delen?

En als je mijn Levensflow Podcastshow wilt luisteren, kijk dan even hier.

Ik wens je een mooie dag!