Vaak ren je jezelf voorbij, sta je niet stil bij wat je raakt, waar je blij van wordt of energie van krijgt. Grote kans dat je daar heel onrustig van wordt.

Ik zelf in ieder geval wel. Ook ik betrap me er regelmatig op dat ik door de waan van alledag maar door dender en niet echt bewust leef. Ik word meer geleefd. Als ik dat lange tijd achter elkaar doe, word ik rusteloos, krijg ik een heel ontevreden gevoel en ervaar ik minder plezier bij de dingen die ik doe.

Voor mij is het dan tijd voor een pas op de plaats en te bedenken wat me echt raakt, wat me ontroert, wat me energie geeft.

wat raakt jou

Laatst heb ik een lijst gemaakt van zaken die mij allemaal raken of inspireren. Omdat het hele kleine dingen kunnen zijn, werd de lijst ontzettend lang. Eenmaal begonnen met schrijven, kon ik bijna niet meer stoppen.

Graag deel ik een top 5 van deze lijst met je. Om inspiratie op te doen voor je eigen lijst. Want als je wilt, kun jij hetzelfde doen. En ik zou het supertof vinden als je jouw lijst met me wilt delen. Ik ben benieuwd naar wat jou raakt! Laat je het me weten? Het kan je helpen om na het maken van je lijst wat vaker bij de dingen die jou raken, ontroeren, inspireren of energie geven, stil te staan om ze bewust te beleven.

Mijn top 5 is:

  1. de onvoorwaardelijke liefde die ik voel voor mijn kinderen
  2. mensen die met aandacht, liefde en passie iets doen, en dat hoeft niet iets heel groots te zijn.
  3. de kwetsbaarheid die mijn cliënten durven laten zien, waardoor we echt stappen kunnen zetten in hun ontwikkeling.
  4. de brok in mijn keel, de lach of traan op mijn gezicht en de ontroering in mijn hart van mooie muziek, dans of film(pje)
  5. mijn eigen keuzes maken en me niet zoveel aantrekken van wat anderen willen of denken.

Ik kijk uit naar jouw lijst.
Fijne dag!