Gisteren had ik mijn eerste coachklant op mijn nieuwe werkplek. Mijn werkplek in Amsterdam hield vorige week op te bestaan.

De laatste weken wisselde ik het werken in Amsterdam af met werken thuis aan de keukentafel in Haarlem. En dat beviel zo goed, dat ik dacht: “Hoe leuk is het om mijn coaching thuis aan de keukentafel te doen?!”

Thuis aan de keukentafel

Dus die nieuwe werkplek is gewoon bij mij aan de keukentafel. Zo kan ik echt de tijd maken voor mijn klanten in een vertrouwde, fijne omgeving. Met bovendien heerlijke koffie, want mijn man is koffiefanaat. Alleen het beste van het beste komt in huis.

Ik serveer er overigens geen Moorkop bij. Maar ik heb wel een mooi verhaal over hoe een Moorkop voor meer balans in je leven kan zorgen.

Loopbaantraject

Gisteren zat Marielle bij me aan de keukentafel. Zij is een loopbaantraject bij mij gestart, omdat haar huidige werk haar niet meer de uitdaging en voldoening brengt die het jaren geleden wel deed. We hadden een leuk gesprek, waarin ze van alles vertelde over haar leven en over de vele ballen die ze hoog probeert te houden. In haar verhaal hoorde ik behoorlijk wat ingrediënten voor een forse overspannenheid. Die had Marielle ook in het verleden wel gehad. Bij het afscheid vertelde ze hoe ze de balans tegenwoordig in haar leven houdt. Voor alle dingen die moeten of die zwaar voelen, stelt ze er een Moorkop tegenover.  “Als er dan wat vervelends is op mijn werk, denk ik gewoon Yes, ik mag weer een Moorkop eten”.

Ik vond het een geweldig idee. Voor alle dingen die moeten of zwaar voelen (we ontkomen er nu eenmaal niet aan in ons leven), stel je er een Moorkop tegenover.

Metafoor

Die Moorkop kun je natuurlijk als metafoor zien. Je hoeft niet elke keer een Moorkop te eten. Het kan ook iets anders zijn om jezelf te verwennen of een plezier te doen. Een lekker kopje thee in de zon, een tijdschriftje lezen, een saunabezoek en ga zo maar door. Denk maar eens na over wat jij jezelf cadeau kunt doen steeds als je iets moet. Het mooie hier aan is dat je bewuster in je leven gaat staan. Je staat bewust stil bij wat je allemaal doet of moet en ook hoe belangrijk het is om de balans te herstellen.

Teveel Moorkoppen

Merk je nou dat je wel heel veel Moorkoppen moet eten om balans te ervaren, dan gaat er waarschijnlijk iets aan de andere kant van de weegschaal niet goed. Dan heb je misschien te veel Moetjes in je leven. Laat daar je licht eens over schijnen. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je leven lichter voelt? Hoe kun je gewoon genieten van een Moorkop zonder dat het compensatiegedrag is?

Ik wens je een hele fijne dag.

Geniet ervan, met volle teugen!

 

Hoe een Moorkop zorgt voor balans in je leven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *