Retraite en training

Je wordt 2,5 dag volledig verzorgd, met heerlijk en gezond eten op een prachtige plek in het midden van het land. Je hoeft eventjes voor niemand anders te zorgen. Een paar dagen niet pleasen of presteren, alleen jezelf om rekening mee te houden. Rust, ruimte en verwend worden. Je met jezelf verbinden, met je vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid.

Na deze driedaagse sta jij steviger in je schoenen, heb je dingen opgeruimd en heb je ervaren wat de kracht is van opstellingen, yoga en ademwerk. Er is een proces in gang gezet dat jou ondersteunt om goed voor jezelf te zorgen en keuzes te maken vanuit je hart.

Transformatie

In deze dagen sta jij centraal. Je komt hier voor jezelf. Je gaat ervaren wat het is om je eigen ruimte in te nemen, om contact te maken met je intuïtie en te vertrouwen op je gevoel. Naast mooie inzichtgevende oefeningen, visualisaties en opstellingen, ervaar je de kracht van meditatie, yoga en ademwerk. Deze prachtige combinatie maakt dat deze driedaagse een retraite en training in één is. Je komt dichter bij jezelf en de kern van wie je bent en waar je naar verlangt.

Je ontdekt de kracht van de groep vrouwen met wie je deze driedaagse beleeft. Het delen van kennis en wijsheid vergroot je transformatie. Er is ruimte om je verhaal te delen, steun te ervaren en samen plezier te hebben. Vrouwen hebben elkaar veel te brengen. Je stimuleert, motiveert en vindt er- en herkenning bij elkaar, wat helpend en helend is in jouw proces van ontwikkeling.

In dit weekend gaat het even niet om de rollen die je vervult, om hoe je eruit ziet, wat je allemaal doet. In dit weekend mag je alle maskers laten vallen en helemaal jezelf zijn. En de ruimte nemen om te ontdekken wat dat is, jezelf zijn.

Wie ben jij?

Je bent een zelfbewuste vrouw die open staat voor zelfontwikkeling. Je bent bereid om naar jezelf te kijken en je bent nieuwsgierig naar wat er nog te ontdekken valt als het gaat om (vastgeroeste) patronen, regie nemen over je leven en omgaan met blokkades en belemmerende overtuigingen. Je houdt ervan de diepte in te gaan en nieuwe dingen te proberen. Je vindt het wellicht een beetje spannend om in een groep vrouwen je verhaal te delen, maar je weet ook dat je hierdoor kunt groeien en de magie en veiligheid kunt ervaren van vrouwen bij elkaar.

Bovendien verlang je ernaar:

 • Minder gestrest door het leven te gaan
 • Meer te voelen en minder te denken
 • Milder voor jezelf te zijn
 • Je te verbinden met jezelf en anderen
 • Plezier te hebben en te genieten van het leven

Deze training/retraite wordt gegeven door Frederike Mewe en Susan Wouters.

Wat anderen zeggen

“Waar moet ik beginnen? Ik voel weer! Jeetje wat is dat een verademing. Nog een beetje onwennig, maar oh zo fijn. Echt letterlijk het thuiskomen bij mezelf! Toen ik de oproep voor deze retraite op LinkedIn voorbij zag komen, voelde ik al gelijk; dit móét ik gewoon doen. En dat gevoel was volledig op zijn plaats. Juist de combinatie van meditatie, ademhaling, yoga, visualisaties en opstellingen was zo mooi en positief ingrijpend. Dit weekend had ik echt even nodig, focus en tijd voor mezelf. Alles wat ik altijd voor een ander geef, heb ik mezelf eens teruggeven. Ik voel mij nu rustiger maar anderzijds ook weer energieker en krachtig. De kracht om op eigen benen te staan en dit mooie pad verder te bewandelen. Wauw wat ben ik jullie hier ontzettend dankbaar voor! Jullie zijn een voor een geweldige vrouwen en samen een topteam!” Michelle

“Lieve Frederike en Susan, allereerst wil ik zeggen dat ik jullie fantastisch inspirerende vrouwen vind. Ik wil jullie vanuit het diepste van m’n hart bedanken voor het magisch mooie weekend. Het is een ervaring geweest die ik nooit zal vergeten en altijd zal koesteren. Het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven, thuiskomen bij mezelf. Ik heb veel over mezelf geleerd en vooral veel gevoeld. En wat was dat lekker zeg! maar bovenal heb ik m’n kracht terug gevonden. Het gevoel dat ik leef, of nog beter…bruis van de energie!!! Ik ben zo trots op mezelf, dat de gevoelens er mogen zijn en dat juist die gevoelens me energie geven. Vandaag ga ik voor het eerst weer werken na 5 maanden, en ik heb er zoveel zin in!!!!!” Liefs Sanne

Het waren twee intensieve, maar erg bijzondere dagen. Eigenlijk voelt het alsof ik wel een week ben weggeweest! Mede door Frederike en Susan was er een ontspannen en open sfeer in de groep, waardoor het gelijk vertrouwd voelde en het makkelijk was om je verhaal te vertellen. De combinatie met yoga en lichaamswerk was erg fijn en het heerlijke (maar ook gezonde) eten was een ware traktatie. Voor iedereen die benieuwd is naar opstellingen en zelfontwikkeling, zou ik deze retreat zeker aanraden!” Iris

Frederike

Goed zoals je bent. Voelen dat je hier helemaal mag zijn. Dat is wat ik de vrouwen die ik zie, wil meegeven. Op een liefdevolle, nuchtere manier inspireer ik je om beter naar jezelf te luisteren en krachtige keuzes te maken. Je wegen te laten vinden die beter passen bij de persoon die je van nature bent en waar je gelukkiger van wordt. Sinds 2000 ben ik werkzaam als psycholoog en coach. Ik heb een praktijk in Haarlem. In maart 2022 verscheen mijn boek Goed zoals je bent, de psychologie van zelfvertrouwen. Daar zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Momenteel werk ik aan mijn tweede boek.

Frederike Mewe psycholoog coach 1

Susan

Yoga is zo mooi! De asana’s, ademwerk en meditatie. 

De aandacht voor lichaam, hoofd en hart. De verbinding hiervan, die tijdens een practice zo aanwezig is.

Na ruim 12 jaar lesgeven kan ik mij nog altijd verwonderen over wat yoga teweeg brengt. De dans tussen ontspanning en inspanning, stilte en beweging, bewustwording, acceptatie en overgave. Het blijft mij inspireren. 

Mag ik je meenemen op een reis naar jezelf, waarin we onderzoeken en ontdekken.

.

Susan Wouters yoga 1

Praktische informatie

De driedaagse vindt plaats op de Hoorneboeg in Hilversum. Een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt. 

Je verblijft op een 2-persoonskamer en sanitair deel je met anderen. Kom je met z’n tweeën, dan worden jullie samen op een kamer ingedeeld. Meld dan twee personen aan en mail jullie namen even, zodat jullie samen op een kamer komen.

Er is in totaal plek voor maximaal 10 -12 deelnemers.

DATA

In 2024 geven we de driedaagse op:

2-4 februari
12-14 april
13-15 september
22-24 november

Via de aanmeldbutton meld je je aan voor het weekend van 2-4 februari. Wil je je graag al voor een van de andere weekenden opgeven, stuur dan een mail naar frederike@frederikemewe.nl

Investering

€ 725,- pp excl. 21% btw verblijf tweepersoonskamer.
Kom je samen met iemand, meld jullie beiden dan aan en geef per mail door dat jullie een kamer delen.

€ 875,- pp excl. 21% btw verblijf eenpersoonskamer.

Je krijgt:

 • 2,5 prachtige dagen vol inspiratie, diepgang, ontwikkeling en plezier.
 • heling van oude pijn en blokkades, nieuwe inzichten in wie jij bent en wat je wilt.
 • opstellingen, yoga, ademwerk, wandeling, diepwerkende oefeningen en visualisaties.
 • een fijne groep gelijkgestemde vrouwen.
 • een veilige groep waarin je helemaal jezelf kunt zijn, je maskers kunt laten vallen, waarin je mag ontdekken en een laagje dieper mag gaan.
 • professionele begeleiding van een ervaren yogadocent en psycholoog met meer dan 20 jaar ervaring.
 • heerlijke vegetarische (of veganistische) maaltijden en lekkere tussendoortjes.
 • twee overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, water, tussendoortjes zijn in de prijs inbegrepen.
 • bonus: deelname aan een coachwandeling van Frederike (na afloop)
 • bonus: deelname aan een yogales bij Susan (na afloop)

Het programma

Vrijdag 17 november ben je om 18.00 welkom en starten we om 18.30 met een lekkere maaltijd. Tijdens het eten kunnen we met elkaar kennis maken. Na het eten zullen we om een veilige, prettige omgeving te creëren, nog een aantal mooie (kennismakings) oefeningen doen, gevolgd door een mooie visualisatie.

De volgende dag starten we voor het ontbijt met een stiltewandeling of yogales (voor alle niveaus te volgen) met ademwerk en meditatie. Na het ontbijt werken we met het ontbijt werken we met de innerlijke criticus en raadgever. In de middag gaan we aan het werk met opstellingen. In de avond, na een heerlijke vegetarische maaltijd ontvang je een fijne meditatie.

Zondag starten we voor het ontbijt weer met yoga of stiltewandeling. We werken weer met opstellingen en andere mooie oefeningen. Ook is er yin yoga en een mooie integratie oefening. We ronden rond 17.00 uur af.

Inschrijven 1-persoonskamer 875,- excl btw (2-4 februari)Inschrijven 2-persoonskamer 725,- excl btw pp (2-4 februari)