Retraite en training

In deze dagen sta jij centraal. Je komt hier voor jezelf. Je gaat ervaren wat het is om je eigen ruimte in te nemen, om contact te maken met je intuïtie en te vertrouwen op je gevoel. Naast mooie inzichtgevende oefeningen, visualisaties en opstellingen, ervaar je de kracht van meditatie, yoga en ademwerk. Deze prachtige combinatie maakt dat deze driedaagse een retraite en training in één is. Je komt dichter bij jezelf en de kern van wie je bent en waar je naar verlangt.

Je ontdekt de kracht van de groep vrouwen met wie je deze driedaagse beleeft. Het delen van kennis en wijsheid vergroot je transformatie. Er is ruimte om je verhaal te delen, steun te ervaren en samen plezier te hebben. Vrouwen hebben elkaar veel te brengen. Je stimuleert, motiveert en vindt er- en herkenning bij elkaar, wat helpend en helend is in jouw proces van ontwikkeling.

In dit weekend gaat het even niet om de rollen die je vervult, om hoe je eruit ziet, wat je allemaal doet. In dit weekend mag je alle maskers laten vallen en helemaal jezelf zijn. En de ruimte nemen om te ontdekken wat dat is, jezelf zijn.

Transformatie

Je wordt 2,5 dag volledig verzorgd, met heerlijk en gezond eten op een prachtige plek in het midden van het land. Je hoeft eventjes voor niemand anders te zorgen. Een paar dagen niet pleasen of presteren, alleen jezelf om rekening mee te houden. Rust, ruimte en verwend worden. Je met jezelf verbinden, met je vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid.

Na deze driedaagse sta jij steviger in je schoenen, heb je dingen opgeruimd en heb je ervaren wat de kracht is van opstellingen, yoga en ademwerk. Er is een proces in gang gezet dat jou ondersteunt om goed voor jezelf te zorgen en keuzes te maken vanuit je hart.

Wie ben jij?

Je bent een zelfbewuste vrouw die open staat voor zelfontwikkeling. Je bent bereid om naar jezelf te kijken en je bent nieuwsgierig naar wat er nog te ontdekken valt als het gaat om (vastgeroeste) patronen, regie nemen over je leven en omgaan met blokkades en belemmerende overtuigingen. Je houdt ervan de diepte in te gaan en nieuwe dingen te proberen. Je vindt het wellicht een beetje spannend om in een groep vrouwen je verhaal te delen, maar je weet ook dat je hierdoor kunt groeien en de magie en veiligheid kunt ervaren van vrouwen bij elkaar.

Bovendien verlang je ernaar:

 • Minder gestrest door het leven te gaan
 • Meer te voelen en minder te denken
 • Milder voor jezelf te zijn
 • Je te verbinden met jezelf en anderen
 • Plezier te hebben en te genieten van het leven

Deze training/retraite wordt gegeven door Frederike Mewe en Susan Wouters.

Frederike

Goed zoals je bent. Voelen dat je hier helemaal mag zijn. Dat is wat ik de vrouwen die ik zie, wil meegeven. Op een liefdevolle, nuchtere manier inspireer ik je om beter naar jezelf te luisteren en krachtige keuzes te maken. Je wegen te laten vinden die beter passen bij de persoon die je van nature bent en waar je gelukkiger van wordt. Sinds 2000 ben ik werkzaam als psycholoog en coach. Ik heb een praktijk in Haarlem. In maart verscheen mijn boek Goed zoals je bent, de psychologie van zelfvertrouwen, wat inmiddels in de 5e druk is verschenen.

Frederike Mewe psycholoog coach 1

Susan

Yoga is zo mooi! De asana’s, ademwerk en meditatie. 

De aandacht voor lichaam, hoofd en hart. De verbinding hiervan, die tijdens een practice zo aanwezig is.

Na ruim 12 jaar lesgeven kan ik mij nog altijd verwonderen over wat yoga teweeg brengt. De dans tussen ontspanning en inspanning, stilte en beweging, bewustwording, acceptatie en overgave. Het blijft mij inspireren. 

Mag ik je meenemen op een reis naar jezelf, waarin we onderzoeken en ontdekken.

.

Susan Wouters yoga 1

Praktische informatie

De driedaagse vindt plaats op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 op de Hoorneboeg in op de Hilversumse hei. Een prachtige groene plek waar het nog echt stil is. 

Er zijn gedeelde kamers en 1-persoonskamers beschikbaar. Het kan zijn dat je het sanitair deelt met 1 of 2 personen.

Kom je samen met iemand en wil je samen op een kamer. Meld je beiden aan (zie hieronder) en vermeld erbij dat jullie een kamer delen.

Investering

€ 799,- pp incl. btw tweepersoonskamer
€ 945,- pp incl. btw eenpersoonskamer

Je krijgt:

 • 2,5 prachtige dagen vol inspiratie, diepgang, ontwikkeling en plezier.
 • heling van oude pijn en blokkades, nieuwe inzichten in wie jij bent en wat je wilt.
 • opstellingen, yoga, ademwerk, diepwerkende oefeningen en visualisaties.
 • een fijne groep gelijkgestemde vrouwen.
 • een veilige groep waarin je helemaal jezelf kunt zijn en je maskers kunt laten vallen en waarin je mag ontdekken en een laagje dieper mag gaan.
 • professionele begeleiding van een ervaren yogadocent en psycholoog met meer dan 20 jaar ervaring.
 • heerlijke vegetarische (of veganistische) maaltijden en lekkere tussendoortjes.
 • twee overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, water, tussendoortjes zijn in de prijs inbegrepen.
 • een online terugkommoment een maand na de driedaagse.

Het programma

Vrijdag 31 maart starten we 18.30 met een lekkere maaltijd. Tijdens het eten kunnen we met elkaar kennis maken. Na het eten zullen we om een veilige, prettige omgeving te creëren, nog een aantal mooie (kennismakings)oefeningen doen, gevolgd door een healing touch.

De volgende dag starten we voor het ontbijt met een fijne yogales (voor alle niveaus te volgen) met ademwerk en meditatie. In de middag gaan we aan het werk met opstellingen. In de avond, na een heerlijke vegetarische maaltijd ontvang je een fijne meditatie.

Zondag starten we voor het ontbijt weer met yoga, ademwerk en meditatie. Na het ontbijt werken we  de innerlijke criticus, visualisatie en ademwerk. In de middag is er yin yoga en een mooie integratie oefening. We ronden rond 17.00 uur af.

Ik schrijf me in (1-persoonskamer) 945,- incl btwIk schrijf me in (2-persoonskamer) 799,- incl btw