Retraite en training

Tijdens deze retraite richten we ons op het thema ’thuiskomen bij jezelf’. Dit betekent dat we je uitnodigen om naar binnen te keren en te luisteren naar je eigen behoeftes en verlangens. Door middel van opstellingenkrijg je inzicht in patronen en blokkades die je weerhouden om echt jezelf te zijn. Deze patronen worden vaak onbewust gevormd door ervaringen uit het verleden en kunnen een belemmering vormen voor jouw persoonlijke groei. De opstellingen worden begeleid door psycholoog Frederike Mewe.

Daarnaast bieden we op meerdere momenten yogalessen aan. De lessen zijn een variatie van beweging, ademwerk en meditatie. Yoga is een geweldige manier om in contact te komen met je lichaam en geest en om patronen en spanningen los te laten. De yogalessen worden gegeven door Susan Wouters.

De retraite vindt plaats op buitenplaats De Hoorneboeg, een rustgevende en inspirerende plek. Midden in de natuur kun je volledig ontspannen en je laten onderdompelen in de sfeer van de natuur.

Tijdens het verblijf op De Hoorneboeg word je voorzien van heerlijke en gezonde maaltijden. Er wordt veel aandacht besteed aan pure en biologische voeding, zodat je lichaam ook van binnenuit kan ontspannen en herstellen.

Eventjes hoef je voor niemand anders te zorgen. Een paar dagen niet pleasen of presteren, alleen jezelf om rekening mee te houden. Rust, ruimte en verwend worden. Je met jezelf verbinden, met je vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid.

Na deze driedaagse sta jij steviger in je schoenen, heb je dingen opgeruimd en heb je ervaren wat de kracht is van opstellingen, yoga en ademwerk. Er is een proces in gang gezet dat jou ondersteunt om goed voor jezelf te zorgen en keuzes te maken vanuit je hart.

“Ik kijk met een fantastisch gevoel terug op het weekend. Wat ben ik blij dat ik deze stap gezet heb. Het was fijn om in deze setting tot zelfinzichten te komen. En….ik heb ontdekt dat yoga zo fijn is om te doen. Wat een fijne sfeer en openheid was er ook onderling met iedereen.” Veronne

Transformatie

In deze dagen sta jij centraal. Je komt hier voor jezelf. Je gaat ervaren wat het is om je eigen ruimte in te nemen, om contact te maken met je intuïtie en te vertrouwen op je gevoel. Naast mooie inzichtgevende oefeningen, visualisaties en opstellingen, ervaar je de kracht van meditatie, yoga en ademwerk. Je komt dichter bij jezelf en de kern van wie je bent en waar je naar verlangt.

Je ontdekt de kracht van de groep vrouwen met wie je deze driedaagse beleeft. Het delen van kennis en wijsheid vergroot je transformatie. Er is ruimte om je verhaal te delen, steun te ervaren en samen plezier te hebben. Vrouwen hebben elkaar veel te brengen. Je stimuleert, motiveert en vindt er- en herkenning bij elkaar, wat helpend en helend is in jouw proces van ontwikkeling.

In dit weekend gaat het even niet om de rollen die je vervult, om hoe je eruit ziet, wat je allemaal doet. In dit weekend mag je alle maskers laten vallen en helemaal jezelf zijn. En de ruimte nemen om te ontdekken wat dat is, jezelf zijn.

Dus wil jij jezelf de tijd en ruimte geven om echt thuis te komen bij jezelf? Wil jij jezelf beter leren kennen en oude patronen doorbreken? Dan nodigen wij je uit om deel te nemen aan onze retraite op De Hoorneboeg. Samen zullen we werken aan jouw persoonlijke groei en een staat van rust en balans bereiken. Schrijf je nu in en geef jezelf dit cadeau!

Wie ben jij?

De retraite is geschikt voor jou als je behoefte hebt aan een moment voor jezelf en openstaat voor persoonlijke groei. Ervaring met opstellingen of yoga is niet nodig.

Je bent een zelfbewuste vrouw die open staat voor zelfontwikkeling. Je bent nieuwsgierig naar wat er te ontdekken valt als het gaat om (vastgeroeste) patronen, regie nemen over je leven en omgaan met blokkades. Je houdt ervan de diepte in te gaan en nieuwe dingen te proberen. En je verlangt ernaar te groeien en de magie te ervaren van vrouwen bij elkaar.

Bovendien verlang je ernaar:

 • Minder gestrest door het leven te gaan
 • Meer te voelen en minder te denken
 • Milder voor jezelf te zijn
 • Je te verbinden met jezelf en anderen
 • Plezier te hebben en te genieten van het leven

Deze retraite wordt gegeven door Frederike Mewe en Susan Wouters.

Wat anderen zeggen

“Wat was het een fantastisch weekend! Het heeft mijn verwachtingen echt overtroffen. Ik raad dit weekend voor je ‘innerlijke’ zelf echt iedere vrouw aan. Het geeft zoveel nieuwe inzichten, pijnlijke en mooie. De locatie aan de Hoorneboegse heide draagt echt bij aan het tot jezelf komen; een prachtige locatie middenin de bossen en heide van Hilversum, met heerlijk eten, rust en veel zachtheid en vriendelijkheid. Frederike en Susan zijn fantastische en professionele vrouwen bij wie je je direct open durft te stellen, het weekend liefdevol en met een tikkeltje humor begeleiden. Een absolute aanrader!” Emma

“Wat een bijzonder en fijn weekend was dit. Frederike en Susan laten je je vanaf het eerste moment op je gemak voelen en creëren een ontspannen en open sfeer. De combinatie van oefeningen, opstellen en yoga was voor mij optimaal om zowel met mijn hoofd als met mijn lichaam aan de slag te gaan. De afwisseling hierin heb ik als heel prettig en effectief ervaren. Verder is de locatie en omgeving prachtig en het eten echt heerlijk. Al met al een heel fijn weekend, een cadeautje voor jezelf. Ik zou het zeker nog een keer overdoen.” Gabrielle

“Waar moet ik beginnen? Ik voel weer! Jeetje wat is dat een verademing. Nog een beetje onwennig, maar oh zo fijn. Echt letterlijk het thuiskomen bij mezelf! Toen ik de oproep voor deze retraite op LinkedIn voorbij zag komen, voelde ik al gelijk; dit móét ik gewoon doen. En dat gevoel was volledig op zijn plaats. Juist de combinatie van meditatie, ademhaling, yoga, visualisaties en opstellingen was zo mooi en positief ingrijpend. Dit weekend had ik echt even nodig, focus en tijd voor mezelf. Alles wat ik altijd voor een ander geef, heb ik mezelf eens teruggeven. Ik voel mij nu rustiger maar anderzijds ook weer energieker en krachtig. De kracht om op eigen benen te staan en dit mooie pad verder te bewandelen. Wauw wat ben ik jullie hier ontzettend dankbaar voor! Jullie zijn een voor een geweldige vrouwen en samen een topteam!” Michelle

“Lieve Frederike en Susan, allereerst wil ik zeggen dat ik jullie fantastisch inspirerende vrouwen vind. Ik wil jullie vanuit het diepste van m’n hart bedanken voor het magisch mooie weekend. Het is een ervaring geweest die ik nooit zal vergeten en altijd zal koesteren. Het grootste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven, thuiskomen bij mezelf. Ik heb veel over mezelf geleerd en vooral veel gevoeld. En wat was dat lekker zeg! maar bovenal heb ik m’n kracht terug gevonden. Het gevoel dat ik leef, of nog beter…bruis van de energie!!! Ik ben zo trots op mezelf, dat de gevoelens er mogen zijn en dat juist die gevoelens me energie geven. Vandaag ga ik voor het eerst weer werken na 5 maanden, en ik heb er zoveel zin in!!!!!” Liefs Sanne

Frederike

Goed zoals je bent. Voelen dat je hier helemaal mag zijn. Dat is wat ik de vrouwen die ik zie, wil meegeven. Op een liefdevolle, nuchtere manier inspireer ik je om beter naar jezelf te luisteren en krachtige keuzes te maken. Je wegen te laten vinden die beter passen bij de persoon die je van nature bent en waar je gelukkiger van wordt. Sinds 2000 ben ik werkzaam als psycholoog en coach. Ik heb een praktijk in Haarlem. In maart 2022 verscheen mijn boek Goed zoals je bent, de psychologie van zelfvertrouwen. Daar zijn inmiddels meer dan 10.000 exemplaren van verkocht. Momenteel werk ik aan mijn tweede boek.

Frederike Mewe psycholoog coach 1

Susan

Yoga is zo mooi! De asana’s, ademwerk en meditatie. 

De aandacht voor lichaam, hoofd en hart. De verbinding hiervan, die tijdens een practice zo aanwezig is.

Na ruim 12 jaar lesgeven kan ik mij nog altijd verwonderen over wat yoga teweeg brengt. De dans tussen ontspanning en inspanning, stilte en beweging, bewustwording, acceptatie en overgave. Het blijft mij inspireren. 

Mag ik je meenemen op een reis naar jezelf, waarin we onderzoeken en ontdekken.

.

Susan Wouters yoga 1

Praktische informatie

De driedaagse vindt plaats op De Hoorneboeg in Hilversum. Een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt. 

Als je je voor 31 juli inschrijft voor de retraite in september ontvang je deze extra’s:

 • Carddeck Goed zoals je bent twv 39,-
 • Online programma twv 147,-
 • 4x coachwandeling twv 200,-
 • Een maand lang yoga twv 75,-

Een cadeau pakket van 461,-!

Je verblijft op een 2-persoonskamer en sanitair deel je met anderen. Kom je met z’n tweeën, dan worden jullie samen op een kamer ingedeeld. Meld dan twee personen aan en mail jullie namen even, zodat jullie samen op een kamer komen. Tegen bijbetaling is het mogelijk een 1-persoonskamer te boeken (aantal is beperkt; voor april is nog een 1-persoonskamer beschikbaar).

Er is in totaal plek voor maximaal 12 deelnemers.

DATA

In 2024 geven we de driedaagse op:

2-4 februari (vol)
12-14 april (vol)
13-15 september (nog plek)
22-24 november (nog plek)

Je kunt je via onderstaande buttons aanmelden voor 13-15 september of 22-24 november.

Investering

€ 750,- pp excl. 21% btw verblijf tweepersoonskamer
Kom je samen met iemand, meld jullie beiden dan aan en geef per mail door dat jullie een kamer delen.

€ 895,- pp excl. 21% btw verblijf eenpersoonskamer.

Je krijgt:

 • 2,5 prachtige dagen vol inspiratie, diepgang, ontwikkeling en plezier.
 • heling van oude pijn en blokkades, nieuwe inzichten in wie jij bent en wat je wilt.
 • opstellingen, yoga, ademwerk, wandeling, diepwerkende oefeningen en visualisaties.
 • een fijne groep gelijkgestemde vrouwen.
 • een veilige groep waarin je helemaal jezelf kunt zijn, je maskers kunt laten vallen, waarin je mag ontdekken en een laagje dieper mag gaan.
 • professionele begeleiding van een ervaren yogadocent en psycholoog met meer dan 20 jaar ervaring.
 • heerlijke vegetarische (of veganistische) maaltijden en lekkere tussendoortjes.
 • twee overnachtingen, alle maaltijden, koffie, thee, water, tussendoortjes zijn in de prijs inbegrepen.

Het programma

Vrijdag ben je om 18.00 welkom en starten we om 18.30 met een lekkere maaltijd. Tijdens het eten kunnen we met elkaar kennis maken. Na het eten zullen we om een veilige, prettige omgeving te creëren, nog een aantal mooie (kennismakings) oefeningen doen, gevolgd door een mooie visualisatie.

De volgende dag starten we voor het ontbijt met een stiltewandeling of yogales (voor alle niveaus te volgen) met ademwerk en meditatie. Zaterdag overdag werken we met verschillende oefeningen, opstellingen, yoga en adem- en lichaamswerk. In de avond, na een heerlijke vegetarische maaltijd is er nog een avondprogramma.

Zondag starten we voor het ontbijt weer met yoga of stiltewandeling. We werken weer met opstellingen en andere mooie oefeningen. Ook is er yin yoga en een mooie integratie oefening. We ronden rond 17.00 uur af.

Inschrijven 1-persoonskamer 895,- excl btw (13-15 sept) NOG 4 PLEKKENInschrijven 2-persoonskamer 750,- excl btw pp (13-15 sept)Inschrijven 1-persoonskamer 895,- excl btw (22-24 nov)Inschrijven 2-persoonskamer 750,- excl btw pp (22-24 nov)