“Wat heb jij daar nou?”. We zitten aan tafel en mijn man kijkt verbaasd naar mijn rechteroor.

Ik heb een piercing laten zetten. Al weken had ik daar zininin. Een rebelse actie op mijn 48e.

Rebels op je 48e Frederike Mewe

Samen met mijn dochter liep ik maandagmiddag in de stad langs de juwelier. “Kom”, zei ik tegen mijn dochter, “ik ga een piercing laten zetten”. Mijn dochter en ik waren er allebei helemaal enthousiast over. Mijn man dacht daar iets anders over. Tijdens het eten kijkt hij een beetje afkeurend. “Ik doe gewoon lekker waar ik zin in heb”, zeg ik.

De afgelopen jaren heb ik onbewust en onbedoeld stukjes van mezelf ingeleverd. Zoals bij veel vrouwen, lag de focus bij mij op de zorg en verantwoordelijkheid voor anderen en niet voor mezelf. Ongemerkt was ik steeds wat meer van mezelf gaan inleveren en mezelf voorbij gelopen. En hoewel ik dit met goede bedoelingen deed, maakte het me juist geen leuker mens. Vaker sacherijnig, verwijtend, soms zelfs tot schreeuwen aan toe als de onmacht te groot werd.

Vorig jaar nam ik een belangrijk besluit en ruimte voor mezelf. Letterlijk. Inmiddels is de situatie weer anders, maar ik heb besloten om die ruimte voor mezelf te blijven houden.

Deze piercing in mijn oor staat daar voor mij symbool voor. Ik zal altijd goed voor mezelf blijven zorgen en mezelf de ruimte geven die ik nodig heb. En als daar een piercing voor nodig is of passend bij is dan is dat zo. Ik ben er onwijs blij mee!

“Natuurlijk! Je moet ook helemaal lekker zelf weten wat je doet “, zei mijn man aan de eettafel. En zo is het!

Heb jij daar weleens moeite mee?

Met je niks aantrekken van wat anderen ergens van vinden?

Download dan gratis mijn e-book 5 tips om je minder aan te trekken van anderen en ontdek hoe je makkelijker voor jezelf kan kiezen en hoe je minder streng voor jezelf bent.

Die wil ik!