Mijnverhaal

NET ALS JIJ WAARSCHIJNLIJK, BEN IK IN MIJN LEVEN DE NODIGE HOBBELS TEGENGEKOMEN.

Als kind was ik sensitief, maar groeide op in een gezin waarin emoties en gevoel spannend gevonden werden. Mijn lagere school tijd was niet de leukste tijd. Mijn beste vriendinnetje verhuisde toen ik 8 was. Toen mijn ouders scheidden toen ik 10 was, keerde ik in mezelf. Op school werd ik gepest en mocht ik vaak niet meespelen met de andere kinderen.

Mijn reactie?

Ik ging harder mijn best doen om aardig gevonden te worden. Meepraten met anderen. Mijn eigen mening opzij zetten. Probeerde een wit voetje te halen bij de pesters. Meer doen zoals ik dacht dat er van me verwacht werd. Ik ging me aanpassen, zorgde dat ik niet opviel. Want als ik niet opviel, geen ruimte innam, vestigde ik ook niet de aandacht op mezelf en kon ik niet gekwetst worden.

Ik ging harder mijn best doen om aardig gevonden te worden. Meepraten met anderen. Mijn eigen mening opzij zetten.

Over Frederike Mewe psycholoog coach

Op mijn 15e zat ik voor het eerst bij een therapeut. Ik gaf mezelf letterlijk te weinig ruimte en ontwikkelde een eetstoornis. Ik trok op tijd aan de bel en herstelde snel. Maar er bleef een knagend gevoel van niet goed genoeg zijn. In mijn studententijd was ik vaak somber. Ik voelde me altijd te dik, niet interessant, niet goed genoeg, niet leuk genoeg.

Het brak me op. Op een gegeven moment vond ik het wel mooi geweest met die minderwaardigheid. Ik was er klaar mee, dus ik zocht hulp. In allerlei vormen heb ik die gevonden. In individuele therapie, een ‘jonge vrouwengroep’, retraites, trainingen in persoonlijke ontwikkeling.

Magisch interessant vond ik het allemaal. Omdat ik merkte wat het voor me deed. Hoe je leven kan veranderen als je meer eigenwaarde ontwikkelt, jezelf bestaansrecht geeft. Blokkades aanpakt en een andere kijk op jezelf en het leven krijgt. Het gevoel van er niet mogen zijn, is helemaal verdwenen. Ik voel me krachtig, ook al zijn er mindere dagen. Die mogen er zijn. Ik leef!

Ik studeerde Klinische psychologie aan de UvA. In 2000 studeerde ik af en ging ik aan de slag als psycholoog. In 2004 maakte ik de belangrijkste keuze uit mijn carrière. Ik liet mijn zekerheid van een vast contract los en begon voor mezelf. Een eigen praktijk in coaching en psychologische begeleiding. Ik investeerde in diverse opleidingen. Het was hard werken, vallen en opstaan. Ik leerde veel over mezelf, mijn doelgroep en het ondernemerschap. Ik bleef me ontwikkelen.

En met mijn eigen ontwikkeling werd ook steeds helderder waar ik voor mocht gaan staan. Voor dat bestaansrecht: andere vrouwen leren de shift te maken van zichzelf klein houden naar hier volledig mogen zijn. Ze helpen blokkades te helen zodat ze bij hun eigen natuur kunnen komen, hun eigen pad kunnen kiezen, zodat de flow kan gaan stromen.

Over Frederike Mewe wandelcoach Haarlem

Nu help ik jou om volledig te leven

Als psycholoog en coach help ik jou hierbij.

Ik geloof erin dat ook jij vrijheid kunt ervaren als je meer doet wat jij zelf wilt. Als je ontdekt wat jouw ware natuur is, als je je niet gek laat maken door belemmerende overtuigingen, verhalen uit het verleden of de verwachtingen van anderen. Als je dicht bij jezelf blijft, ben je krachtig en kun je veel meer voor elkaar krijgen dan je denkt.

Als psycholoog en coach help ik jou hierbij. Ik leer je meer op je gevoel te vertrouwen, te ontdekken wat jij leuk vindt, jouw aandacht naar binnen te richten en je minder aan te trekken van de buitenwereld, zodat je op jezelf kunt vertrouwen en keuzes maakt die voor jou goed voelen.

Wil jij dit?

Plan interesse gesprek