Hoe je de regie pakt en stoere stappen zet vanuit jouw kern!

Dit is het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit heb gegeven. De mix van individuele en groepsgesprekken, workshops, werkboek, online lessen versterken elkaar in de ontdekkingsreis naar mijn persoonlijke flow in het leven. Klaar zal ik nooit zijn met deze reis maar met de handvatten uit dit traject heb ik genoeg in handen om vol vertrouwen alleen verder te reizen. Natasja, manager

Wil je aanzienlijk meer flow in je werk en leven ervaren? Wil je je minder aantrekken van anderen en meer je eigen pad volgen? Keuzes maken vanuit je hart, betekenis geven aan je leven én plezier ervaren?

In april start een nieuwe groep. Heb je interesse, vraag dan een gratis inspiratiesessie aan.

Herken je dit?

Je bent op dit moment niet helemaal happy. Je hebt vaak zo’n onrustig gevoel, dat je niet helemaal kunt verklaren. Je hebt het best aardig voor elkaar, wat valt er dan te klagen? Toch heb je het idee dat er meer mogelijk is. Je zit vol ideeën, maar je komt er niet aan toe er echt werk van te maken.

Je houdt allerlei ballen in de lucht, maar komt weinig aan jezelf toe. Je rent van hot naar her en staat weinig stil bij wat je echt wilt in je werk of leven. Je bent bezig met wat anderen vinden en verwachten. Die semi grappige opmerking van je collega blijft maar door je hoofd spoken. Als je vriend even geen aandacht voor je heeft, vraag je je af of hij je nog wel leuk genoeg vindt. Je hoofd zit soms vol met negatieve gedachtes en je draait steeds in dezelfde cirkeltjes rond.

Je werk doe je goed, maar je vraagt je wel af of dit het nou is. Of je je talenten genoeg benut en doet wat echt bij je past. Je salaris is ok, je collega’s aardig, maar je vlamt niet. Je wilt jezelf ontwikkelen. Groeien op persoonlijk en professioneel vlak.

Je wilt vooruit.
Je wilt groeien en ontwikkelen.

Je wilt:
 • meer uit jezelf en het leven halen
 • tijd en ruimte voor jezelf
 • minder piekeren en meer rust in je hoofd
 • floreren in je werk
 • je minder laten leiden door wat hoort en sterker in je schoenen staan
 • keuzes maken vanuit je hart

Ik help je er bij. Het is doodzonde om het niet aan te pakken. Het lijkt nooit het juiste moment. Omdat je druk bent. Omdat iets anders voorrang krijgt. Maar je leeft nu en nu is het moment. Het helpt niet om het uit te stellen. Volgende week, volgend jaar is je leven niet anders. Niet als je niks doet, als je niks verandert. Je mag jezelf en je leven serieus nemen. Er het mooiste leven ooit van maken.

Hoe doe je dat?

Dat leer je in het halfjaar programma Leiderschap, Lef en Levensflow. Je leest er hier alles over. 

Je wilt het anders! 

Je wilt meer uit jezelf en het leven halen. Flow ervaren.  Plezier hebben in dingen die je doet. Je werk goed doen, maar jezelf niet over de kop werken. Genieten van me-time en soms even niks hoeven. Je wilt oké zijn met hoe en wie je bent. Niet meer zoveel doen omdat het moet, maar omdat het goed voelt. Zonder je schuldig te voelen. Je wilt meer vanuit je gevoel leven, naar je intuïtie luisteren. Minder piekeren en meer loslaten.

Het halfjaar programma Leiderschap, Lef en Levensflow past goed bij je. Je leert leiding nemen over je leven. Je maakt ruimte voor wat jij wilt en ontdekt wat er nodig is om de flow in je werk en leven te laten stromen.

Wat je hiervoor nodig hebt is kennis over hoe jij in elkaar zit, welke patronen je in de weg zitten, wat je verlangens zijn, zodat je kunt gaan doen wat jij echt wilt doen. Dat je leert vertrouwen op jouw kracht en op je kwetsbaarheid. Dat je de moed ontwikkelt om te zijn wie je bent, voorbij alle maskers en de stappen zet die je wilt zetten. Zodat je kan leven vanuit je hart, vanuit jouw kern, jouw wezen. Dat mag spannend zijn. En het fijne is, je hoeft het niet alleen te doen.

Het niet aangaan betekent dat je blijft in een situatie die niet goed voor je is. Met alle gevolgen van dien: onzekerheid, een hoofd vol plannen maar geen actie, onrust, stressklachten, burn-out, depressie, fysieke klachten, relatieproblemen.

De resultaten die je kunt verwachten van dit programma:
 • Meer flow in je werk, waardoor je meer plezier ervaart en betere resultaten behaalt
 • Meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf, waardoor dingen je makkelijker afgaan
 • Meer lef, waardoor je stappen durft te zetten die je eerst niet durfde
 • Meer zelfcompassie, waardoor je jezelf leuker vindt
 • Betere relaties met collega’s, werknemers, je dierbaren en mensen om je heen
 • Meer vrijheid, waardoor je dingen durft te doen die je nu heel spannend vindt
 • Meer rust in je hoofd, waardoor je je lichter voelt

Je leert de relatie met jezelf verbeteren. Dat is de sleutel tot de flow op alle levensgebieden. Je vergroot je bewustzijn, je ontdekt en doorbreekt patronen en leert milder zijn voor jezelf. Deze ontwikkeling is van onschatbare waarde en heeft continu invloed op je dagelijkse leven en prestaties.

Je maakt ruimte voor jouw dromen en verlangens en maakt concrete plannen hoe je die gaat verwezenlijken. De hobbels die je hierbij tegenkomt, overwin je.

Jouw eigen functioneren wordt glashelder en daarmee krijg je meer zicht op het gedrag van anderen. Dit versoepelt jouw omgang met anderen. Er ontstaat meer diepgang en begrip. Hierdoor optimaliseer je de relatie met jezelf, collega’s, klanten en dierbaren.

De focus ligt op het vergroten van jouw ik-sterkte, authenticiteit, persoonlijk leiderschap, (zelf)compassie én het bereiken van jouw droomdoelen.

Je ervaart een exponentiële groei in jouw zelfvertrouwen, mogelijkheden en flow op alle levensgebieden.

In april start er weer een nieuwe groep. Heb je interesse, vraag dan een gratis inspiratiesessie aan.

Ik help je om uit je comfortzone te komen en stappen te zetten!

Als psycholoog heb ik 16 jaar ervaring in het begeleiden van vrouwen zoals jij. Vrouwen die meer uit zichzelf en het leven willen halen en meer vanuit hun intuïtie willen leven. Ik ben in mijn leven de nodige hobbels tegen gekomen. Als kind was is sensitief, maar groeide op in een gezin waarin emoties en gevoel spannend gevonden werden. Op mijn 10e scheidden mijn ouders en was er helaas weinig ruimte voor de schok en pijn die dit teweeg bracht. Niet omdat mijn ouders harteloze mensen waren, maar omdat zij van huis uit zelf niet geleerd hadden hier op een goede manier mee om te gaan. Op mijn 15e zat ik voor het eerst bij een therapeut. Ik gaf mezelf letterlijk te weinig ruimte en had een eetstoornis ontwikkeld. Daar ben ik goed doorheen gekomen, maar mezelf genoeg waard vinden en volledig bestaansrecht geven, bleven een teer punt.

Jarenlang is dat een struggle gebleven, maar altijd werkte ik eraan vanuit de wetenschap dat er meer mogelijk moest zijn. Dat er meer uit het leven te halen moest vallen. En dat bleek ook. Als ik de regie maar pak. Ik ben blij met alle ontwikkelingen die ik bewust doorgemaakt heb.

Naast mijn studie klinische psychologie aan de UvA volgde ik diverse opleidingen en cursussen op het gebied van zelfontwikkeling, loopbaanbegeleiding, coaching, Voice Dialogue, mindfulness, visualisatie en outdoor life coaching. En ik blijf mezelf ontwikkelen. Door het leven te leven en door bewust in trainingen, opleidingen en mezelf te investeren. Ik vind het een van de mooiste en leukste dingen die er zijn. Soms spannend, maar het levert altijd veel op! Al deze ervaringen hebben mij de (wijze) vrouw gemaakt die ik nu ben en mijn kennis en wijsheid geef ik graag door in mijn coaching, training en begeleiding.

Voel je dat het tijd is voor verandering?

Voor wie is Leiderschap, Lef en Levensflow bedoeld?

Dit programma is voor hoogopgeleide vrouwelijke dertigers en veertigers die meer flow, vitaliteit en zingeving willen realiseren in hun persoonlijke en professionele leven. Voor vrouwen die werk willen maken van werk dat ertoe doet, of dat nou het opzetten of uitbouwen van een gaaf bedrijf is of het groeien in je huidige of nieuwe functie. Voor Dappere Dodo’s die met enthousiasme en energie aan hun eigen ontwikkeling willen werken. Niet bang zijn om een kijk in hun ziel te nemen en zichzelf het beste gunnen. Voor vrouwen die van 2019 een super waardevol jaar willen maken!

Dit zeggen anderen over het programma Leiderschap, Lef en Levensflow:

Het levensflow programma is de beste stap die ik heb gezet. Toen ik bij Frederike kwam was ik mijzelf helemaal kwijtgeraakt. Ik was op, ik kon niet meer. Maar zag geen andere mogelijkheid dan toch maar doorgaan. Frederike heeft mij geholpen om in te zien dat ik voor mijzelf moest en mocht kiezen. Ik ben nu dichter bij mijzelf. Ik doe dingen waar ik echt energie van krijg. Ik heb ideeën en plannen voor de toekomst. Dat allemaal met de steun en begeleiding van Frederike. Dank je wel ❤. Camille, 36 jaar, risk manager

Toen ik bij Frederike kwam, draaide ik eindeloos rond ik dezelfde cirkels in mijn hoofd. Ik wist wat eraan schortte en meende ook wel te weten hoe ik er weer uit zou moeten komen. Maar toch lukte me dat niet. Frederike wist me op milde maar gelijk doortastende wijze te helpen om deze cirkels te doorbreken. Met haar warme en invoelende karakter wist ze mij gerust te stellen, dingen in perspectief te zien, me te inspireren om weer te mogen dromen, om te focussen op wat werkelijk waardevol voor mij is en me beter bewust te maken van wat ik kan, maar ook van wat mijn valkuilen zijn. Ik heb belangrijke stappen gezet. Begin maart ben ik met vernieuwd vertrouwen in mezelf begonnen aan een nieuwe baan! Dank je wel Frederike, voor alles wat je me hebt gebracht en wat je ook voor anderen zult betekenen! Lilian, pedagoog

Frederike had in een half uur door waar de ‘pijn’ bij mij zat en hoe zij daarin kon helpen. Dat bleek ook; mijn bedrijf en vak als zodanig zien (uit hobby niveau halen) en naast dat inzicht vele andere inzichten opgedaan. We zijn ook praktisch aan de slag gegaan: naast mij uit het hoofd halen wanneer nodig kon ze ook sturen in het ondernemerschap en die veelzijdigheid heeft mij veel verder gebracht dan alleen de zichtbare stappen. Ben erg blij met de beslissing dit te gaan doen met de mooie, grappige, eerlijke en nuchtere Frederike! Bedankt” Lonneke Bransz, kindercoach

Hoe ziet het programma Leiderschap, Lef en levensflow eruit?

Met een groep van maximaal 8 vrouwen gaan we in een half jaar de diepte in met oefeningen, coaching en samenwerksessies. De groep heeft als grote voordeel het delen van kennis en wijsheid en het ervaren van plezier en steun van de andere vrouwen. Je stimuleert en motiveert elkaar. Samen maak je een transformatie door die alleen minder snel ontstaat. Dat is zo waardevol. Ik ben je psycholoog, coach, mentor en stok achter de deur in één. We werken o.a. met werkvormen en methodieken als meditatie, visualisatie, zelfcompassie, intenties, Voice Dialogue en wandelcoaching. De groep wordt door mij zorgvuldig samengesteld, zodat er een veilige, prettige groep gelijkgestemde vrouwen ontstaat. De leeftijd ligt zo tussen de 25 en 45. Leeftijd vind ik minder belangrijk; wat voorop staat zijn een open mind en het verlangen je te ontwikkelen.

In april start er weer een nieuwe groep. Heb je interesse, vraag dan een gratis inspiratiesessie aan.

Het programma bestaat uit:

 • Tweedaagse met overnachting. We starten met de groep gelijkgestemde vrouwen tijdens een tweedaagse op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Dan heb je tijd om echt in het programma te komen en treed er meer verdieping op omdat je weg bent van je eigen omgeving. Bovendien ben je er lekker even uit. Er is ruimte voor jouw verhaal, we doen visualisaties, meditaties, oefeningen en je deelt ervaringen. Ik begeleid je op een liefdevolle en open manier.
 • De kernscan + rapportage t.w.v. € 375-. Dit is een intuïtieve tool, waarmee jij ontdekt hoe je je volle potentieel kunt leven. We zoomen in op je drijfveren, verlangens, waarden en communicatiestijlen. De naam zegt het eigenlijk al: als jij jouw eigen kern centraal leert stellen, kun je groeien en bloeien en kan de flow gaan stromen. In de tweedaagse starten we met deze kernscan.
 • 4 groepstrainingsdagen (hele dagen) met de volgende thema’s:
  • Dromen en verlangens: wat wil jij? Waar verlang je naar?
  • Wie ben ik: hoe zie jij jezelf? Wie wil je zijn?
  • Blokkades en belemmeringen: welke patronen heb je ontwikkeld en waar loop je tegenaan?
  • Drijfveren en talenten: wat zijn je drijfveren en talenten en hoe wil je die in je leven inzetten?
  • Bouwen aan vertrouwen: vergroten van je zelfvertrouwen en vertrouwen in het leven
  • Van dromen naar doen: lef tonen en stappen zetten naar jouw droomleven
   Deze trainingsdagen vinden allemaal plaats in (de buurt van) Haarlem op 1 maart, 22 maart, 26 april, 21 juni 
 • 4 online mastermindsessies met de groep. Om jezelf in beweging te houden en te werken aan je verlangens en doelen, houden we vinger aan de pols middels mastermindsessies, die tussen de trainingsdagen online plaats vinden. We bespreken je proces en je krijgt extra steun en stimulans in het zetten van jouw stappen.
 • 2 x 1:1 coachsessie van 1,5 uur (of 3 x 1 uur) t.w.v. 375,-. In deze privé coaching sessies zoomen we in op vragen waar jij specifiek aandacht aan wilt besteden en/of zaken waar je tegenaan loopt. Ze versterken je proces, voortgang en ontwikkeling.
 • E-mail ondersteuning. Je mag mij gedurende de gehele periode vragen stellen en feedback vragen per mail.

BONUS:
Het online programma Ontdek en creëer jouw levensflow t.w.v. € 495,-. Dit online programma bevat theorie, opdrachten, inzichten en visualisatieoefeningen die ondersteunend zijn aan dit programma. Het online programma volg je individueel en in je eigen tempo.

Investering in het programma

Het halfjaar Leiderschap, Lef en Levensflow programma vraagt een investering van € 2.795,- incl. btw. Dit is inclusief al het bovenstaande en inclusief overnachting, diner, ontbijt, lunches, hapjes en drankjes tijdens de tweedaagse en lunches, hapjes en drankjes tijdens de 4 trainingsdagen.

Is dit teveel om in 1 x te betalen? Je kunt ook in 4 termijnen van € 725,- incl. btw betalen.

In april start er een nieuwe groep. Heb je interesse, vraag dan een gratis inspiratiesessie aan.

Via je werkgever

Wellicht is het een mogelijkheid om je werkgever te vragen het traject te vergoeden. Hij/zij heeft er baat bij dat je gezond bent en energiek op je werk zit. Dit intensieve programma gaat ervoor zorgen dat jij helderheid krijgt over wat je wilt in je werk en leven en concrete stappen zet om dit te realiseren.

Indien je dit traject via je werkgever volgt, zijn de kosten 2795,- excl. btw. De mogelijkheid bestaat om in een driegesprek de voortgang te bespreken, als beide partijen (coachee en werkgever) daar behoefte aan hebben. Dit is inclusief in het traject. NB: Indien je werkgever gaat betalen, neem dan even contact met me op.

In april start een nieuwe groep. Heb je interesse, vraag dan een gratis inspiratiesessie aan.