– Miracles happen when you least expect them –

OMG. Gisteravond zat ik onverwacht met een wereldberoemde bestseller auteur op Zoom, Elizabeth Gilbert! Elizabeth is schrijfster van o.a. Eten, Bidden, Beminnen en Big Magic.

Gisteravond zat ik onverwacht met een wereldberoemde bestseller auteur op Zoom, Elizabeth Gilbert!

Ik volgde de online masterclass Follow your Curiosity van The School of Life met haar. We deden een oefening: schrijf een brief vanuit je angst (Hoi, ik ben je angst en dit is wat ik je wil vertellen…). Wie zijn/haar verhaal wilde delen, mocht zijn elektronische handje opsteken. Onder het mom van “Nooit geschoten…” drukte ik op de raise-hand button en tot mijn stomme verbazing hoor ik mijn naam. Of ik mijn fear-letter in de uitzending wilde delen. Live! Bij Elizabeth! En nog >400 luisteraars. Ik dacht dat de fear-letter schrijven het spannende deel was…

Ik deed mijn camera en microfoon aan en keek in de uiterst vriendelijke ogen van Liz. Voordat ik mijn brief begon voor te lezen, vroeg zij de andere kijkers om bemoedigende woorden in de chat te plaatsen en ‘me too’ te schrijven zodra ze herkenden wat ik vertelde. De chat liep over. Af en toe vroeg Liz me te stoppen om een blik in de chat te werpen en te voelen wat deze daad van compassie met me deed. Het was AMAZING!

Ik weet nog steeds niet precies waarom ik mijn hand opstak. Het gebeurde in een reflex. Ik ging er eerlijk gezegd vanuit dat de halve zaal zijn hand had opgestoken en dat de kans klein zou zijn dat ik eruit gepikt zou worden. Maar blijkbaar is het toch nog een drempeltje om je angsten in het openbaar te delen. Nu snap ik ook wel waarom, haha. Ik wist niet dat mijn hart zo hard kon kloppen. Maar ik weet ook dat de ‘magic happens outside your comfortzone’, dus af en toe moet je iets doen wat je niet van jezelf verwacht. Feel the fear and do it anyway. Het was een prachtige ervaring.

Binnenkort deel ik graag de inzichten en inspiratie die ik uit de masterclass haalde met je. Voor nu wil ik je op het hart drukken: We kunnen moeilijke dingen doen. Jij ook!

Frederike en Elizabeth Gilbert