Is een medewerker ontevreden over het werk? Is er sprake van te weinig inzet van talenten? Zit hij of zij nog wel op de juiste plek? Heb je het idee dat er meer in zit dan er nu uitkomt?

Loopbaan begeleiding helpt een medewerker hierbij.

Bij loopbaanbegeleiding gaan we aan de slag met het ontdekken van drijfveren, talenten, loopbaanideeën, valkuilen en belemmeringen. De medewerker ontdekt wat energie geeft en hoe hij/zij de motivatie en het plezier voor werk weer terug kan vinden.

Loopbaanbegeleiding levert jou en de medewerker veel op. De medewerker:
  • krijgt zicht op talenten en weet deze in te zetten
  • staat steviger in zijn/haar schoenen
  • krijgt inzicht in kwaliteiten en valkuilen
  • ontdekt waar hij/zij energie van krijgt
  • heeft meer lol in het werk en heeft daardoor meer motivatie
Wat het jou als werkgever oplevert:
  • een medewerker met meer zelfvertrouwen
  • een beter functionerende medewerker
  • een medewerker die weer plezier heeft in het werk
  • een goed afscheid als blijkt dat de medewerker ergens anders beter op zijn/haar plek is
Werkwijze Loopbaan begeleiding 

1) het loopbaanperspectief gesprek
De medewerker krijgt van tevoren een vragenlijst opgestuurd die we bespreken in een loopbaanperspectiefgesprek. Waar loopt hij/zij tegen aan? Waar wil hij/zij aan werken? Er wordt aan de hand hiervan een voorstel geschreven dat met HR of de leidinggevende besproken wordt.

2) de loopbaanscan
Na akkoord op het voorstel, vult de medewerker een loopscan in bestaande uit drie vragenlijsten, waarin we kijken naar interesses, persoonlijkheid en prestatiemotivatie.

3) de loopbaancoaching
We hebben 4 coachsessies van 1,5 uur (via Skype, in Haarlem of eventueel op locatie bij de werkgever) waarin we aan de slag gaan met de loopbaanvragen en doelstellingen. Tussendoor maakt de medewerker diverse oefeningen en opdrachten als huiswerk, die we in de sessies bespreken. Medewerker kan tussen de sessies door onbeperkt vragen stellen per mail.

3) de evaluatie
We evalueren het traject, de doelstellingen en bespreken welke stappen medewerker verder kan gaan zetten. Indien de werkgever/leidinggevende betrokken is bij het traject, kan dit evaluatiegesprek eventueel op de werkplek plaatsvinden in de vorm van een driegesprek.

Aanmelden Loopbaantraject

Bij interesse, kun je contact met mij opnemen.

frederike@frederikemewe.nl o.v.v. loopbaan begeleiding

06-24645451

Ervaringen van deelnemers
Zes coachingsgesprekken later ben ik klaar voor de toekomst!

Dat klinkt misschien groots, maar het is echt waar. Ik kwam bij Frederike omdat ik het afgelopen jaar niet lekker meer op mijn werk zat. Mijn natuur is om me aan te passen en het beste er van te maken. Maar na een jaar van proberen en elke keer maar weer tegen de lamp lopen, besloot ik voor coaching. Ik heb het idee dat ik de tijd heb genomen om stil te staan, op adem te komen en weer helder te krijgen wat ik wil en hoe ik dat wil. Ik weet zeker dat dit me gaat helpen in de keuzes voor de toekomst. Solliciteren, waar ik nu al mee aan de slag ben gegaan…en zelfs al een aanbod heb gekregen. Martine, loopbaantraject. Lees hier het interview met Martine

Ik zou de Loopbaan APK zeker aanraden!

Ik ben de Loopbaan APK bij Frederike gaan doen, omdat ik niet helemaal zeker was van welke kant ik op dit moment op wilde in mijn werk. Ik was op zoek naar welke functie het beste bij mijn voorkeuren aansluit en wat dan op dit moment voor mij een logische stap is in mijn loopbaan. De APK heeft mij een aantal belangrijke inzichten opgeleverd: bijvoorbeeld dat ik al veel heb en kan op dit moment. Ik ben altijd bezig met de toekomst en ga soms voorbij aan het de ervaringen die ik al opgedaan heb en om te genieten van wat er nu is. De beroepskeuzetest en het ontdekken van mijn drijfveren, energiegevers, kwaliteiten en valkuilen ervaar ik als zeer waardevol. Wat mij erg aanspreekt aan de loopbaan APK is dat ik handvaten aangereikt heb gekregen om zelf antwoord te vinden op vragen waar ik graag een antwoord op wilde. Hierdoor kan ik veel beter richting geven aan een vervolgstap in mijn loopbaan. Ik zou de Loopbaan APK zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar nieuwe inzichten en een andere kijk op je talenten en mogelijkheden in de toekomst. Carmen van Berkel, Loopbaan APK

Het is elke euro waard geweest!

“De reden dat ik bij Frederike aanklopte was dat ik last had van faalangst in mijn werk. Ik had absoluut geen zelfvertrouwen en ik had het gevoel dat ik snel uit mijn evenwicht was. Ik kon spanningen niet tackelen en lag ’s nachts vaak wakker. De begeleiding heeft me veel opgeleverd. Ik ken mezelf beter en ik vind mezelf waardevoller. Dat geeft een zelfverzekerd gevoel. Het heeft me ook opgeleverd dat ik nu echt in mijn kracht sta en goed weet wat ik wil. Hierdoor heb ik een bewuste keuze kunnen maken over een vervolgstap in mijn carrière. Ik heb een nieuw perspectief en dit heeft er toe geleid dat ik een nieuwe leuke aanvulling op mijn functie heb weten te regelen. Wat ook leuk is, is dat ik bij het klanttevredenheidsonderzoek onder alle business controllers uit alle districten de hoogste waardering heb gekregen dit jaar. Met name de methode van de RET en het werken met Voice Dialogue waar we specifiek gekeken hebben naar mijn prestatiedrang heeft me veel inzichten opgeleverd en helpt me nog steeds geregeld. Frederike is vakkundig. Zij luistert goed en weet snel tot de kern te komen door goede vragen te stellen. Haar psychologische benadering in combinatie met haar nuchterheid en rustige, geïnteresseerde houding maken haar erg prettig om mee te werken. Ik zou haar absoluut aanbevelen aan anderen. Het is elke euro waard geweest”. Kees, individuele coaching

Ik sta zelfverzekerd, zelfbewust en vol vertrouwen in het leven

“Frederike’s manier van handelen had op mij een erg motiverende werking in mijn zoektocht naar een andere baan en herontdekking van mezelf. Haar aanpak is doelgericht, praktisch en open. Ik voelde me erg op mijn gemak en door de oefeningen die ik mee naar huis kreeg, zag ik in dat je je manier van leven zo kan inrichten dat je er veel gelukkiger van wordt. Nu, ruim een half jaar nadat ik gestopt ben met het coachingtraject, kan ik zeggen dat ik uit deze hele episode zelfverzekerd, zelfbewust en vol vertrouwen in de toekomst gekomen ben.” Tessa, loopbaantraject

Nieuwsgierig naar meer ervaringen van deelnemers aan mijn programma’s? Lees ze hier