De afgelopen maanden heb ik de tijd genomen voor mezelf, voor mijn gezin, voor bezinning en voor het verder ontwikkelen van mijn intuïtieve gaven. Gewoon door te leven, door mijn leven te leven. Door stil te staan, bewust te zijn, en door te luisteren. Te luisteren naar mijn innerlijke stem.

Laatst heb ik de Alchemist opnieuw gelezen (dit keer via een luisterboekversie in de auto. Wauw wat waren dat heerlijk autoritjes) en de boodschap die daarin klinkt, blijft maar resoneren. Deze twee zinnen zijn me het meeste bijgebleven en zijn voor mij de essentie van het boek (en eigenlijk ook van het leven):

“Voor wie zijn eigen legende leeft, is het leven gul.” en
“Als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Deze zinnen intrigeren me. Hoe doe je dat dan je eigen legende leven? Hoe weet je dan wat je wilt? En durf je dit ook echt te doen?

Vragen die bij me opkwamen, vragen die ik mezelf stel, maar waarvan ik weet dat heel mensen zich die stellen. Jij misschien ook. Vragen waar angst achter schuil gaat.

De afgelopen maanden, jaren, nou ja eigenlijk mijn hele leven leef ik niet helemaal mijn eigen legende omdat ik bang ben. Bang voor wat anderen van me vinden als ik buiten de lijntjes kleur, als ik iets anders doe en laat zien dan het beeld wat ze van me kennen. Het beeld dat ik zelf zo zorgvuldig, weliswaar onbewust, mijn hele leven heb opgebouwd. Door de omstandigheden, door de ervaringen die er op mijn pad gekomen zijn, door het leven dat ik heb geleefd.

Het beeld dat we allemaal onbewust van onszelf neerzetten en dat we dan als ons zelfbeeld gaan ervaren. Het beeld dat we zo graag overeind willen houden. Om maar geen afwijzing te ervaren. Om erbij te horen.

Maar draagt dat beeld, de keuzes die je maakt, het pad dat je volgt, bij aan het leven van jouw legende?

In mijn geval heel vaak niet. Ik maakte vaak veilige keuzes, keuzes die anderen behaagden, maar die niet per se bijdroegen aan het leven van mijn legende. Dat brak me uiteindelijk op.

Onlangs ben ik 41 geworden. Ik realiseerde me dat het de hoogste tijd is om mijn eigen legende te gaan leven. Om me niet te laten weerhouden door wat hoort, niet te laten weerhouden door mijn eigen angsten. Het is tijd om mijn levensflow volledig te laten stromen.

Dit geldt niet alleen voor mij. Iedereen, ook jij zou je eigen legende mogen gaan leven. Je hart gaan volgen, je eigen keuzes maken. De keuzes die goed voelen, die kloppen.

En daarvoor is het nodig dat je op je intuïtie leert vertrouwen. Vroeger voelde ik die wel, maar durfde ik er niet naar te luisteren, uit angst er niet bij te horen, anders te zijn. De laatste tijd luister ik meer en meer naar mijn innerlijke stem. Doe ik wat mijn hart me ingeeft. Ongeacht of dat past binnen het beeld dat ik denk dat anderen van me hebben.

Dat is waarom ik in september besloten heb het werk gedeeltelijk neer te leggen en me naar binnen te richten. En dat is ook waarom ik nu de draad weer op pak. Omdat ik laatst wakker werd en ik wist dat die ochtend anders was dan de andere ochtenden de afgelopen maanden. Ik voelde een vonkje. Ik wist dat het mijn creatiekracht was die me vertelde dat er wat borrelt. Dat ik daar naar mag luisteren en er het volste vertrouwen in mag hebben dat daar iets moois gaat komen.

Ik heb die creatiekracht gevolgd en er is een heel mooi traject uit voortgekomen: de Levensflow Ontdekkingsreis. Een reis die je geheel online kunt volgen en waarin je meer flow in je leven gaat ervaren. Het helpt je om obstakels uit de weg te ruimen en jouw legende te gaan leven.

Je kunt deze Levensflow Ontdekkingsreis nu weer doen. Op 14 mei starten we. Een geweldige online training om jouw levensflow te laten stromen, rommel en obstakels op te ruimen die jouw energie in de weg zitten en om echt het pad te volgen dat voor jou klopt.

Ga je ook mee op reis? Meer informatie over de Levensflow Ontdekkingsreis vind je op https://frederikemewe.nl/levensflowontdekkingsreis/

 

Leef jij je eigen legende?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *