Zelf visualiseer ik dagelijks en manifesteer daardoor hele mooie dingen in mijn leven. Ik merk het ook als ik er een tijdje minder aandacht aan besteed. Dan loopt mijn leven minder op rolletjes, voel ik me minder zeker en ben meer bezig met wat anderen van mij vinden. Dat zijn voor mij gelijk tekenen om pas op de plaats te maken en meer naar binnen te keren. Visualiseren helpt me daar bij.

Ook in mijn werk maak ik zowel online als offline dankbaar gebruik van deze krachtige tool. Mijn cliënten maken daardoor zulke grote stappen. Stappen die ze anders niet zo snel hadden gezet.

Ik merk dat er best wat misvattingen zijn over visualiseren. Ik deel graag de 5 belangrijkste met je, omdat je ze misschien wel herkent.

Misvatting 1. Ik zie geen beelden als ik visualiseer
Het is een grote misvatting om te denken dat je sterke beelden moet zien als je visualiseert. Dat hoeft niet. Ik zal je verklappen: ik zie zelf vaak weinig beelden. Wel heb ik andere ervaringen. Ik ervaar emoties en antwoorden vallen me ineens in tijdens een visualisatie. Visualiseren doe je met al je zintuigen. Sommige mensen zien dingen, anderen horen, ruiken of voelen dingen. En weer andere mensen krijgen antwoorden. Ook als er voor je gevoel niet zoveel gebeurt op het moment van de oefening zelf, kan het zijn dat de oefening doorwerkt en er later dingen duidelijk worden of op z’n plek vallen.

Misvatting 2. Ik heb geen fantasie
Voor visualiseren hoef je geen grote fantasie te hebben. Sterker nog, die kan je soms nog wel eens in de weg zitten. Bij visualiseren is het zo dat alles wat er opkomt goed is. Ook als er gedachtes opkomen als “hè bah, ik zie helemaal niks voor me, ik zit teveel in mijn hoofd” of iets als “zie je wel dit is niks voor mij”, is dit informatie. En juist die informatie is ontzettend interessant om te onderzoeken. Wat zegt dat over je?

Misvatting 3. Ik ben er te onrustig voor
Het mooie van visualiseren is dat het je juist rust oplevert. Omdat visualisatie in 3 fases verloopt, waarbij de eerste fase die van ontspanning is, kom je als vanzelf in een staat van ontspanning en rust. Een oefening hoeft maar een paar minuten per dag te kosten. De ervaring leert dat mensen na het doen van een visualisatie juist meer rust en energie ervaren, waardoor je met meer rust, focus en aandacht je activiteiten van de dag kunt hervatten.

Misvatting 4. Ik heb er geen tijd voor
Visualiseren kun je op meer plekken en op meer momenten dan je denkt. Zelf visualiseer ik vaak onder de douche. Dan ontstaan er bij mij de beste ideeën en ingevingen. Wat voor mij ook goed werkt is als ik de kinderen naar bed breng. Mijn kindjes zijn nog klein en vinden het fijn dat ik nog even bij ze blijf zitten, zodat ze rustig in slaap kunnen vallen. Dat kwartiertje benut ik dan vaak om zelf ook tot rust te komen en te visualiseren. Het is een van de fijnste momenten van mijn dag. Je kunt ook heel goed visualiseren als je in de trein of de bus zit, tussendoor op het werk of zelfs op de wc :).

Misvatting 5. Ik vind het te zweverig
Visualiseren wordt nog wel eens vergeleken met mediteren. En daar heeft het zeker wat van weg. Mediteren wordt in onze Westerse maatschappij vaak als zweverig gezien. Dat is grappig, want mediteren en visualiseren is niks anders dan datgene wat er al in jou leeft de ruimte geven om naar buiten te laten komen. Het is een prachtige tool om meer zicht te krijgen op wat jij echt wilt. Daar is niks zweverigs aan. Dat is juist heel concreet.

Wil jij het ook eens proberen? Om je een op weg te helpen, heb ik 3 magische visualisaties voor je opgenomen, die je helpen met het vergroten van jouw levensflow. Ontdek de magische effecten die mijn visualisaties op je leven hebben. Ze helpen je om meer contact te maken met je intuïtie, je eigen pad en keuzes te maken die voor jou kloppen.

Als je je aanmeldt voor mijn tweewekelijkse tips en inspiratiemails, krijg je de 3 magische visualisaties  erbij cadeau! Na aanmelding ontvang je een mail, waarin je bevestiging wordt gevraagd. Zodra je die gegeven hebt, ontvang je een mail met een link naar de visualisaties.

5 misvattingen over visualiseren

2 gedachten over “5 misvattingen over visualiseren

 • 27 september 2018 om 13:51
  Permalink

  Beste, ik visualiseer elke dag over een specifiek persoon, ik doe dit met hoofdtelefoon en romantische muziek.Hierdoor kan ik al mijn zintuigen activeren en gevoelens in mijn hart voor die persoon echt voelen,en er de juiste beelden bij voegen. Ik doe dit. 15min/dag. Nadien voel ik me blij en energiek! Ik denk door de dag wel aan die persoon met momenten, maar laat het ook los. Is dit een goede visualisatiemethode?.. Ik lees veel over specifiek begeleidende muziek hiervoor etc. maar ik vind dat dit het beste werkt qua visualisatie voor mij. Hopend op een antwoord op mijn prangende vraag :))

  Beantwoorden
  • 3 oktober 2018 om 14:58
   Permalink

   Beste Joeri, dat klinkt als een hele fijne en mooie visualisatie die je dagelijks doet. Als het jou joy brengt, zou ik er zeker mee doorgaan. Met de muziek die jij prettig vindt. Dankjewel voor het delen. Warme groet, Frederike

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *