Over het boek

In het boek Goed zoals je bent, de psychologie van zelfvertrouwen, inspireer ik je om de shift te maken van zelfkritiek naar zelfacceptatie. Je leert patronen doorbreken, op jezelf vertrouwen en de liefde voor jezelf vergroten. Stel je voor wat een impact dit heeft op jouw leven én op dat van je kinderen, partner en omgeving. Ik vertel openhartig over mijn eigen zoektocht naar bestaansrecht en deel herkenbare verhalen van de vele vrouwen (en mannen) die ik in mijn praktijk begeleid.

Bestel nu het boek en ontvang:

 • een gratis set van 5 focus- of inspiratiekaartjes
 • een online invulbaar werkboek met alle oefeningen uit deel 2 van het boek met extra visualisaties 

Het boek kost 21,99 (excl 3,95 verzendkosten).

Bestel het direct via de button hieronder. Lees verder voor een aantrekkelijke combi deal samen met het nieuwe carddeck Goed zoals je bent.

In winkelwagen
Frederike Mewe boek Goed zoals je bent

Waar gaat het boek over?

Het boek bestaat uit twee delen. In deel 1 lees je over het ontstaan van onzekerheid en de vele ballen die we hoog te houden hebben. Ik deel inspirerende, herkenbare verhalen van vrouwen (en mannen) uit mijn praktijk en deel ook mijn verhaal.

In deel 2 deel ik veel inspiratie, tools en praktische oefeningen die je helpen om meer op jezelf te vertrouwen en vriendelijker naar jezelf te worden. Dat helpt om meer rust te vinden, maar ook om sterker in je schoenen te staan en meer echte verbinding met anderen te krijgen.

Inhoud

Inleiding

Deel 1: Waarom zijn we toch zo streng voor onszelf?

 • Hoofdstuk 1: Ik ben niet goed genoeg
 • Hoofdstuk 2: Aan verwachtingen willen voldoen
 • Hoofdstuk 3: De Innerlijke criticus
 • Hoofdstuk 4: Het gevoel er niet mogen zijn
 • Hoofdstuk 5: Alle ballen hoog houden

Deel 2: Hoe we meer van onszelf kunnen leren houden

 • Hoofdstuk 6: Patronen herkennen en doorbreken
 • Hoofdstuk 7: Liever voor jezelf zijn
 • Hoofdstuk 8: Anders omgaan met gedachten en emoties
 • Hoofdstuk 9: Keuzes vanuit jezelf
 • Hoofdstuk 10: Blijvende impact op je leven en anderen
Bestellen
Frederike Mewe boek Goed zoals je bent psycholoog wandelcoach

“Frederike is die invoelende coach die precies begrijpt waarom juist vrouwen zich vaak onzeker voelen, ook als dat nergens voor nodig is – en wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden.”
Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine

“Een must read voor iedereen die af wil van dat kritische stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent.”
Nienke Wijnants, psycholoog en auteur van Twintigerstwijfels en Dertigersdilemma’s.

“Wauw, wauw, wauw!!! Ik ben super onder de indruk: de schrijfstijl leest als een roman, alles is raak en ontzettend herkenbaar, de eigen ervaringen van de schrijfster bijzonder om te lezen en de uitleg van de theorie is toegankelijk en verhelderend. Nadat ik afgelopen dinsdag ben begonnen met lezen wilde ik niets liever dan het boek uitlezen. In deze categorie heb ik al aardig wat boeken gelezen en ik vind dit echt een aanrader.”

“In no time gelezen. Geeft veel inzichten en de heldere en makkelijk leesbare schrijfstijl maakt de soms ingewikkelde materie op eenvoudige wijze duidelijk. De praktische oefeningen helpen je meer inzicht te geven in jezelf.”

“Na één week komt er al een tweede druk van dit boek. Ik heb het net uitgelezen en ik begrijp waarom. Heel af en toe komt er zo’n boek voorbij waarvan ik denk: ‘Dit had ik ook wel willen schrijven’. Veel respect heb ik voor Frederike Mewe. Een laagdrempelig en toch diep doorwerkend boek, waar je als professional zeker nog inzichten en tips uithaalt, maar waarin iedere vrouw zichzelf zal herkennen. Frederike haalt haar inspiratie (met zeer correcte bronvermelding) uit Voice Dialogue, ACT, The artist way, The work, Zelfcompassie en nog zoveel meer. De inzichten zijn helder, de oefeningen haalbaar en aanlokkelijk om te doen. Dat is al een kunst op zich. Ik zal het alleszins aan veel van mijn cliënten aanraden. Proficiat Frederike en moedig van je dat je je eigen verhaal erin hebt verwerkt. Knap en krachtig gedaan!”
– Marijke Leys, auteur en opleider Voice Dialogue in België

“Frederike is een mooi mens. In het boek is ze eerlijk en kwetsbaar door haar eigen ervaringen ook te delen. Puur. Ik herkende zeer veel in de verhalen. Ik hield het daardoor niet altijd droog. Fijn te weten dat ik niet gek ben maar net als ieder ander wel eens door het leven heen worstel. Goed te zien waar bepaalde dingen vandaan komen en waardoor ik steeds in dezelfde valkuilen stap. Fijn om tips te lezen/toe te kunnen passen. Ik mag er zijn. Zoals ik ben. Niks meer en minder. Aanrader.”

Carddeck box 2 Goed zoals je bent Frederike Mewe

Nieuw: carddeck

Naast het boek is er inmiddels ook een carddeck Goed zoals je bent. Het idee voor het kaartendeck is ontstaan na het succes van mijn boek. Ik wilde iets ontwerpen waardoor je jezelf scherp kunt houden in jouw ontwikkeling in zelfliefde.

De Goed zoals je bent kaarten helpen je om dichter bij jezelf te komen en keuzes te maken vanuit je hart. Ze bieden houvast in een leven vol prikkels en afleiding. Ze geven inzicht en richting en brengen je in contact met je intuïtie en gevoel.

Bestel nu de kaartenset en je krijgt er 2 gratis online trainingen bij!

 

Aantrekkelijke combideal

Bovendien kun je gebruik maken van een aantrekkelijke combideal als je het boek en het carddeck samen besteld. Je betaalt dan geen 68,89 maar 62,50 (incl verzendkosten).

Bestel carddeckBestel combideal boek en carddeck