Geleerd te voelen wat mijn behoeftes zijn

Lisa, groepsprogramma

Ik ben bij Frederike een traject gaan volgen omdat ik vast liep op mijn werk. Het wrong al een hele tijd, maar ik had de ruimte en energie niet om stappen te zetten naar een andere baan.

Zo kwam ik – met het gevoel vast te zitten – bij Frederike terecht. Haar warme, open persoonlijkheid en betrokkenheid zorgden ervoor dat ik mij meteen op mijn gemak voelde.

Na een aantal 1 op 1 sessies ben ik, na de lockdown, ingestroomd in het groepstraject Leiderschap, lef en levensflow. Ik vond dit in het begin best spannend; jezelf open stellen in een groep vrouwen die je niet kent. Maar uiteindelijk was het zo waardevol om te merken hoeveel steun en herkenning je terug krijgt van de andere dames.

De opbouw en inhoud van het groepsprogramma vond ik heel goed, waarbij de wat intensievere (denk-) oefeningen werden afgewisseld met oefeningen waarbij je leert voelen (zo waardevol!) en gaat ervaren (o.a. tijdens meditaties en visualisaties). De wandelingen en heerlijke lunches tussendoor zorgden voor voldoende luchtigheid en gezelligheid.

Begeleiding van Frederike was erg fijn omdat ze gewoon heel goed is in haar vak, een veilige sfeer creëert waarbij je helemaal jezelf kunt zijn en op een liefdevolle/milde manier toch direct is. Bovendien is ze een heel leuk mens en werkt haar humor lekker relativerend 😉.

Het traject heeft me veel gebracht. Door één simpele ‘voel’ oefening wist ik ineens heel duidelijk dat ik mijn baan moest opzeggen. Die stap heb ik dan ook gezet en ik heb mezelf een sabbatical gegund. Gedurende het traject heb ik geleerd om ‘op de grens te verschijnen’ (zoals Frederike dit zo mooi noemt), om te voelen wat mijn behoeften zijn en hiernaar te handelen en om ruimte te maken voor mijn dromen.

Ik ben dankbaar dat ik dit traject heb gevolgd, voor de mooie andere vrouwen die ik hierdoor heb ontmoet en voor de inzichten die ik heb opgedaan.

Heel erg bedankt Frederike!

Lisa (37), deelnemer groepsprogramma

Plan interesse gesprek
Frederike Mewe Groepsprogramma Haarlem