Ik krijg vaak complimenten over mijn visualisaties.

Mensen vinden mijn stem prettig, de oefeningen zijn origineel en ze brengen echt iets teweeg bij mensen. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van deze mooie methode.

Misschien heb je al eens iets gehoord over visualisaties maar weet je niet of het iets voor jou is.

meer flow visualisatie

In deze blog deel ik daarom graag 9 redenen waarom beginnen met visualisaties zo interessant is:

Reden 1: Je komt dichter bij jezelf. Bij visualisatie keer je naar binnen. Je richt je aandacht op wat er in jou speelt. Even ben je niet bezig met een ander of de buitenwereld. Het gaat helemaal over jou.

Reden 2: Je krijgt toegang tot je werkelijke wensen en verlangens. Veel van onze wensen en verlangens zitten diep weggestopt in ons onderbewuste. Omdat we geleerd hebben ze niet toe te laten. Omdat ze niet passen binnen hoe het misschien hoort in onze maatschappij. Of omdat ze niet passen binnen onze eigen verwachtingen. Zo zonde, want om echt wat van je leven te kunnen maken, om echt datgene te doen wat je graag wilt, is het belangrijk dat je toegang krijgt tot jouw diepste verlangens. Visualisatie is een geweldig krachtige methode om hierbij te komen, omdat het zicht geeft op wat er in jouw onderbewuste verborgen zit.

Visualisatie richt zich op wat er in jouw onderbewuste verlangen verborgen zit.

Reden 3: Je gaat meer mogelijkheden zien. Om uit je vastgeroeste patronen te komen, moet je contact maken met je verlangens. Als dat lukt, en door visualiseren lukt dat vaak, ga je meer mogelijkheden zien. Mogelijkheden waar je daarvoor echt niet aan gedacht had.

Reden 4: Je vergroot je creativiteit. Doordat je mogelijkheden gaat zien die je niet voor mogelijk had gehouden, word je creatiever omdat er opeens veel meer mogelijk blijkt dan je dacht.

Reden 5: Visualisatie zorgt voor meer focus. Door de ontspanning en het naar binnen keren neem je even afstand van je dagelijkse activiteiten of van hetgeen je aan het doen was. Hierdoor kun je daarna met meer focus en aandacht je activiteiten hervatten.

Reden 6: Je vergroot je vertrouwen. Visualisatie geeft je door het vergroten van je ‘scope of possibilities’ het vertrouwen om stappen te gaan zetten in een richting die bij jou past. Mijn eigen ervaring is daarnaast dat visualiseren ook helpt om meer te vertrouwen op het leven zelf. Op dat dingen een bedoeling hebben, een reden. Ik vertrouw er veel meer op dat dingen wel goed komen. En dat is heel fijn!

Reden 7: Het geeft ontspanning. Elke visualisatie bestaat uit 3 fasen, waarvan de eerste die van ontspannen is. Je komt daardoor vanzelf in een staat van ontspanning. De ervaring leert dat mensen na het doen van een visualisatie meer rust ervaren. En bij regelmatig visualiseren zich beter tegen het leven opgewassen voelen.

Reden 8: Je versterkt je innerlijke rust. Doordat je bij visualisatie je aandacht volledig naar binnen richt, kom je bij wat er werkelijk speelt bij je. Zowel de prettige als de minder prettige ervaringen komen met visualiseren tot leven. “He bah, maar dat wil ik toch helemaal niet, nare dingen tot leven roepen” hoor ik je denken. Toch is het juist goed om er oog voor te hebben. Als je het probeert weg te stoppen (wat we vaak geneigd zijn te doen), zet het zich ergens in je lichaam vast en komt het naar voren in allerlei klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn, andere vage pijntjes of stress. Door het er te laten zijn, krijgt het de ruimte om ook weer te verdwijnen. En dit levert een enorme (innerlijke) rust op.

Reden 9: Je vergroot je zelfbewustzijn en daarmee je levensgeluk. Visualisatie helpt je te onderzoeken wat er in jou leeft. Te onderzoeken wat je wensen zijn. Waar je onrust vandaan komt. Hoe je rust kunt vinden. Wat werkt om datgene te bewerkstelligen wat jij wilt. Dat is een grote bewustzijnservaring. En zelfbewust zijn is de werkelijke sleutel tot geluk. Eentje die magisch is!

Heeft deze blog je nieuwsgierig gemaakt om te beginnen met visualisaties? Meld je dan hieronder aan voor mijn nieuwsbrief. Ik deel via mijn nieuwsbrief en social kanalen af en toe visualisaties. Ook organiseer ik minimaal 1x per jaar een visualisatie-challenge. Via mijn nieuwsbrief blijf je automatisch op de hoogte.

En heb je een vraag of wil je ergens meer over weten? Stuur me dan een mailtje. Ik antwoord altijd.