In mijn vorige blog kon je lezen over het belang van goed voor jezelf zorgen. Met een checklist om jezelf een spiegel voor te houden en te kijken welke kleine stapjes je kunt zetten om verbetering in selfcare aan te brengen.

Wat mij goed helpt is yoga en meditatie. En vandaag deel ik heel graag mijn yogageheim met je.

jezelf zichtbaar maken, talenten ontdekken

Toen we vier jaar geleden in Haarlem kwamen wonen, wilde ik graag een yogaschool vinden. In Amsterdam deed ik ook aan yoga en dat beviel me goed. Maar toen we hier net woonden hadden we andere dingen aan ons hoofd. Wennen aan een nieuwe stad, kinderen naar een nieuwe school en crèche, opstarten van mijn praktijk hier in Haarlem, terwijl ik net uit een situatie van overspannenheid kwam (wat ik heel ‘cool’ een sabbatical noemde). De yogawens was naar de achtergrond gezakt, maar nooit helemaal weg.

Op Koningsdag waren we met onze overburen op pad en toen ontmoette we Susan, een vriendin van mijn overbuurvrouw. Ze vertelde dat ze yogales gaf in haar eigen yogastudio SuZen Yoga. Het bleek om de hoek van ons huis en ze had nog plek. Ik besloot een keer mee te doen. En daar kreeg ik geen spijt van. Wauw, wat was dat fijn.

Ik kan je het het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Misschien neem je wel eens een massage. Dat vind ik dus zo’n megaverwennerij. Ik ben dol op massage! Maar de ene masseur of masseuse is de andere niet. Maar als je dan het geluk hebt om iemand te treffen die echt gouden handjes heeft, wauw, then you are lucky! Nou dat gevoel had ik dus bij Susan. Haar stem, de oefeningen, de achtergrond waarmee ze haar yoga geeft en de fantastische meditaties. Echt een feestje.

Het mooie is, ik mag mijn yogageheim met je delen. Jij kunt nu ook yoga bij Suus (ja, zo mag ik haar noemen) doen. Op maandag 5 april start de yoga LIVE LIGHT maand. Zelf noemt Suus het MAGICAL MORNING SESSIONS. En terecht!

Een maand lang elke werkdag van 6.00-7.00 doen we 30 minuten yoga, 15 minuten ademwerk en 15 minuten meditatie. Je lijf wordt fit, je hoofd kalm en je hart opent!

Start je dag met aandacht voor je lijf, bewust zijn en jouw intentie voelen. Maak weer verbinding met wie je bent en voel dat jouw energie stroomt. Beweeg op het ritme van de natuur en ontwaak je lijf, hoofd en hart deze lente! Na deze ochtendsessie ben je echt klaar om je dag te starten.

Ik ben zelf elke keer weer zo enthousiast over de positieve effecten van dit programma (en mijn man ook trouwens, omdat ik zoveel meer ZEN beneden kom, haha). Ik gun jou dat jij dat ook kan ervaren. Hopelijk doe je mee? De LIVE LIGHT maand bij Suus start maandag 5 april. En je hoeft echt niet elke ochtend op je mat te staan als je dat niet wilt. Zelf doe ik meestal 3 tot 4 keer per week mee. Je doet gewoon online mee vanuit je eigen huis. Dus het maakt niet uit waar je woont. De kosten voor de LIVE LIGHT maand, met dus in totaal ruim 20 online yogalessen bedragen € 89,-. Je kunt je bij Suus aanmelden via info@suzenyoga.nl