Acht jaar was ik. Ik zat in klas 2, wat nu groep 4 heet en alle ogen waren op me gericht. Het lachsalvo van mijn klasgenoten ging door merg en been.

In mijn opperste concentratie tijdens het rekentaakje was ik de controle over mijn sluitspier volledig verloren. De stilte van de ijverig werkende leerlingen werd pijnlijk verstoord door een knoert harde luchtverplaatsing uit mijn achterste…

Frederike Mewe

Ik schaamde me kapot. Ik liep vuurrood aan en kon wel door de grond zakken. Was dit echt gebeurd? Had ik daadwerkelijk een scheet gelaten? In mijn herinnering ging het lachen uren door en wist ik zeker dat niemand dit ooit nog zou vergeten. Ik zou voor altijd te boek staan als het meisje van de scheet.

Hoewel deze situatie vreselijk gênant was en je als achtjarige denkt dat je leven vanaf dat moment geen zin meer heeft, bleek de schade beperkt en vind ik het vooral een leuke anekdote om te vertellen. Er zijn in mijn leven wel meer situaties geweest waarin ik me schaamde. Situaties waarin ik me in allerlei bochten wrong om me aan te passen. Inmiddels weet ik dat dat niet nodig is. Dat het niet mogelijk is het voor iedereen goed te doen.

Ik deel graag 7 sleutels met je die je helpen om dichter bij jezelf te blijven. Om je eigen pad te volgen. Ze komen uit het e-book dat ik schreef Iedereen laat scheten. Dit e-book met meer dan 60 pagina’s inspiratie, oefeningen en herkenbare verhalen schaf je aan voor slechts € 7,95.

De 7 sleutels die ik erin bespreek zijn de volgende:

  • Sleutel 1: Wat voor een ander werkt, hoeft voor jou niet te werken
  • Sleutel 2: Durf je verhaal onder ogen te komen
  • Sleutel 3: Durf kwetsbaar te zijn
  • Sleutel 4: Ontmantel je Innerlijke criticus
  • Sleutel 5: Luister naar je Innerlijke raadgever
  • Sleutel 6: Stem af op het Weten
  • Sleutel 7: Zie jezelf als een waardevol wezen
  • Bonussleutel: Vergroot je veerkracht

Elke sleutel in het e-book komt met een praktische oefening die jou helpt om er ook echt mee aan de slag te gaan. Wil je het e-book bestellen? Dat kan hier:

Bestel het e-book IEDEREEN LAAT SCHETEN: 7 sleutels om je minder aan te trekken van anderen en te voelen dat jij er helemaal mag zijn