Stressvrij en met voldoening werken – een programma voor mensen met stress, overbelasting of burn-out

Is je medewerker uitgeblust? Gaan de prestaties achteruit? Is werk een grote opgave geworden? Ben je bang dat de medewerker overbelast is of tegen een burn-out aanloopt?

Veel mensen ervaren stress in de huidige tijd. Er kan ook zoveel! Dat maakt het er niet gemakkelijker op. Als je van nature geneigd bent alles goed te willen doen, is de kans groot dat je, als dat niet lukt, een burn-out ontwikkelt.

Herken je dit bij jouw medewerker?
  • hij is minder vrolijk en alert op het werk
  • de medewerker heeft zelf het gevoel dat het werk niet meer goed aan te kunnen
  • de betrokkenheid bij het werk, collega’s en medewerkers is verminderd
Deze tekenen kunnen wijzen op overbelasting of een burn-out.

Ook concentratieproblemen, futloosheid, vergeetachtigheid, meer terugtrekken, minder actieve deelname in het team of tijdens sociale activiteiten zijn tekenen van overbelasting.

“Ik had last van faalangst op mijn werk. Ik kon spanningen niet tackelen en lag ’s nachts vaak wakker. Nu sta ik weer echt in mijn kracht en weet goed wat ik wil. Frederike is vakkundig. Zij luistert goed en weet snel tot de kern te komen door goede vragen te stellen. Ik zou haar absoluut aanbevelen aan anderen. Het is elke euro waard geweest”. Kees, 54, individuele coaching

Diagnosestelling

Als je het bovenstaande bij een medewerker herkent of als een medewerker zelf naar je toekomt voor hulp, is het belangrijk om helder te krijgen of er sprake is van overbelasting of burn-out. In een uitgebreid gesprek en het doen van een aantal testen, krijg ik een helder beeld van de situatie en kan ik advies uit brengen over vervolgstappen.

Wil je weten wat de status van een medewerker is, neem contact op voor een diagnosetraject.

Weet je al dat er sprake is van overbelasting of burn-out, dan is het programma Stressvrij en met voldoening werken waardevol. In dit programma gaat de medewerker 4 maanden intensief aan de slag met herstellen, ontdekken van energiegevers en -vreters, valkuilen, belemmeringen, drijfveren en talenten. Hij/zij leert stappen zetten in de richting van de gewenste werk- en leefsituatie.

Meedoen aan het programma levert de medewerker het volgende op:
  • uitgerust voelen en weer energie hebben
  • goed slapen (niet te lang of te kort)
  • genieten van leuke dingen
  • balans ervaren tussen werk en privéleven
  • meer zelfvertrouwen hebben
  • beter grenzen aangeven
  • weer plezier in het werk
Werkwijze Stressvrij en met voldoening werken:

1) de intake
Een intakegesprek waarin we kennis maken en medewerker zijn verhaal kan doen. Waar loopt iemand tegen aan en waar wil hij aan werken? Medewerker krijgt van tevoren een vragenlijst toegestuurd, die we tijdens dit gesprek bespreken.

2) werkbalans scan
De Werkbalans scan bestaande uit diverse vragenlijsten waarin we kijken naar het stressniveau en werkbeleving, persoonlijkheid en copingsstrategieën.

3) de coaching
In 7 (wandel)coachsessies van 1,5 uur doet medewerker onder begeleiding oefeningen. Hij/zij krijgt essentiële informatie over energiehuishouding en wat werkt in leven en op loopbaangebied. Medewerker maakt een nieuw plan en gaat dat vervolgens uitvoeren. De volgende fasen komen bij stresscoaching aan bod:

a) Bewustwording en acceptatie
Als je overbelast bent, wil je vaak veel en ben je ambitieus en gedreven. Doordat je overbelast bent, kun je niet meer wat ze eerst wel kon. Dit kan voelen als falen. De eerste fase is gericht op het inzicht krijgen in klachten. Waar heb je last van? Wat zijn de oorzaken en wat is nodig om bij te tanken?

b) de balans opmaken
In deze fase kijken we de jouw balans tussen in- en ontspanning. Wat kost energie en waar krijg je energie van? Is hierin een verschil met vroeger? Medewerker leert wat energiegevende en energievretende activiteiten zijn. Hij/zij verbetert het energieniveau, waardoor het gevoel van controle toeneemt.

c) ontdekken wat je wilt
Als je overbelast bent, loop je zichzelf voorbij en weet je niet goed meer wat je zelf wil. In deze fase focussen we op de dingen die belangrijk voor medewerker zijn. En we kijken naar loopbaanwaarden, interesses en talenten.

d) een nieuw plan maken
In deze fase maken we een nieuw plan, hoe iemand de dingen anders wil gaan doen. Misschien betekent dit dat er bepaalde aanpassingen nodig zijn op het werk. Ook kan het zijn dat een andere baan beter past.

In de coaching werken we diverse oefeningen, waaronder de RET, Voice Dialogue, visualisaties en ontspanningsoefeningen voor een betere werk-privé balans.

4) coaching en feedback per e-mail
Gedurende het traject kan de medewerker alle vragen tussendoor aan mij mailen en krijgt hij/zij persoonlijke feedback op opdrachten.

Investering

Het 4 maanden programma Stressvrij en met voldoening werken inclusief intake, werkbelevingsscan, 7 sessies van 1,5 uur, voorbereidingstijd van de coach en coaching en feedback per mail gedurende de gehele coachingsperiode, vraagt een investering van € 2.295,- exclusief BTW.

Aanmelden

Voor vragen of aanmelden, neem contact op met Frederike Mewe

06-24 64 54 51

frederike@frederikemewe.nl o.v.v. stressbegeleiding