EP 28: Nienke Wijnants is psycholoog en auteur van oa Het Dertigersdilemma (de belangrijkste loopbaan- en levensvragen van millennials en Wie ben ik en wat wil ik. Van Het Dertigersdilemma zijn meer dan 60.000 boeken verkocht. Nienke vertelt waarom het boek volgens haar zo aansloeg in een tijd waarin er nog niets geschreven was over dit bij zoveel jong volwassenen herkenbare probleem. Ook vertelt zij over haar uitermate boeiende visie op de zin van ons bestaan. Nienke is een begenadigd schrijfster, maar zeker ook vertelster. Luister zelf maar…

EP 27: In deze aflevering interview ik mijn afslankgoeroe Alexia Venema. Met haar hulp lukte het mij om 18 kilo af te vallen. Voor het eerst van mijn leven kan ik als ik in de spiegel kijk volmondig zeggen dat ik daar een lekker wijf zie staan, hardlopen gaat weer top en ik heb geen last meer van een opgeblazen buik en rommelende darmen. Laat je in deze podcast inspireren over voeding, afvallen en hoe je je kinderen uit de snoep pot houdt.

EP 26: In deze aflevering interview ik een heel bijzondere krachtvrouw. De vrouw die mij waarschijnlijk het beste kent. Het was het spannendste interview tot nu toe en ook het mooiste. Ik interview mijn moeder. We hebben het gesprek waarvan ik vind, nee hoop, dat iedere dochter het met haar moeder kan hebben. Open, eerlijk en kwetsbaar.

EP 25: Alle ballen hoog houden en alles goed willen doen. En daartussen ook nog ruimte voor jezelf maken. Daar worstelen veel moeders mee. Zo ook Merle. In deze podcast heb ik een mooi, open en kwetsbaar gesprek over de druk die de huidige tijd met zich meebrengt, het verlies van je baan in Coronatijd, het doorbreken van patronen en blokkades en durven volgen van je droom. Een ‘must listen’ voor elke vrouw die wil ontdekken hoe je meer ruimte voor jezelf maakt.

EP 24:

In deze podcast ben ik in gesprek met Iris Dijkers. Onlangs speelde zij samen met twee andere Instagram-influencers de hoofdrol in de VPRO-Documentaire Volg je me nog. Daarin vertelt ze over de gouden jaren van haar influencerschap en zien we ook de keerzijde van de wereld achter de schermen. Iris kreeg een burn-out, paniekaanvallen en een depressie. In deze podcast gaan we dieper in op het verhaal van haar burn-out. Een eerlijk en open gesprek van een vrouw die de regie over haar leven weer heeft terug gepakt.

EP 23: A beautiful mind, zo noem ik het creatieve brein van Jennifer. Zelf heeft ze nog wel eens last van haar hoofd, van al dat denken. In het groepsprogramma Leiderschap, lef en levensflow leerde hoe zij haar mindset kon veranderen, waardoor ze met meer mildheid en rust in het leven staat, veel meer geniet en anders tegen de wereld aankijkt. Een open en kwetsbaar gesprek met een vrouw die onderwerpen durft aan te kaarten waar anderen voor weglopen en die elke ochtend een duik in de Amstel neemt.

EP 22: Als kind wilde Danielle misdienaar worden, maar dat kon niet wat ze was niet gedoopt. Uiteindelijk werd ze musicalactrice en speelde in binnen- en buitenland in grote musicalproducties, onder andere bij Joop van den Ende. Later werd ze speechcoach en nu heeft ze haar eigen Rituelenbar, om mensen te helpen dichter bij zichzelf te komen en betekenis te geven aan het leven. In deze podcast spreek ik met haar, over haar kinderdromen, haar carrière als musicalster en haar switch naar het bedrijfsleven.

EP 21: In gesprek met Majlis Schweizer, coach, spreker en eigenaar van Speechen.nl en ontwikkelaar van de Kernscan. We praten over vrouwelijk en mannelijk leiderschap, over wat deze tijd nodig heeft en Majlis’ eigen ontwikkeling in het ontdekken van haar vrouwelijke kracht.

EP 20: In deze podcast ben ik in gesprek met krachtvrouw Janine de Krijger. We praten over het hoog houden van de vele ballen die je als vrouw tegenwoordig hoog te houden hebt. Het aangaan van lastige situaties en het stil staan bij wat je echt wilt. Ze vertelt hoe zij dichter bij zichzelf kwam, haar zelfcompassie versterkte en welke positieve invloed dat heeft op de relaties met haar dierbaren. Ook hebben we het over haar passie voor het werken met jongeren en haar visie voor het creëren van een veilige (thuis)haven voor deze doelgroep.

EP 19: In deze podcast spreek ik met Martine van Leeuwen. Zij is P&O adviseur en loopbaancoach en koos ervoor haar baan op te zeggen om te onderzoeken wat ze echt wil. Ze vertelt hoe ze als volwassen haar kinderdroom eindelijk najoeg en hoe zij meer van het hoofd naar het hart is gaan leven.

EP 18: In deze eerste aflevering van de serie Krachtvrouwen spreek ik Floortje Hendriks. Na een opleiding als danseres moest zij door een blessure haar droom opgeven. En ook de geboorte van haar zoontje ging niet vanzelf. De veerkracht die zij laat zien, maakt haar zo prachtig en krachtig dat het eer was haar in de Podcastshow te hebben.

EP 17: In deze episode deel ik met je hoe ik letterlijk en figuurlijk lichter in het leven ben komen te staan en wat jij kunt doen om ook lichter in het leven te staan.

EP 16: In gesprek met relatie-ondernemerscoach Ellen van Vliet, over: Liefde, Ondernemen en Spiritualiteit.

EP 15: Maak jij je vaak druk over wat anderen van je denken? Laat je je bij je keuzes invloeden door wat anderen ervan zouden kunnen vinden? In deze podcast geef ik je 3 praktische tips hoe je dichter bij jezelf kunt blijven en keuzes maakt die voor jou goed voelen.

EP 14: Hoe zou je leven eruit zien als je minder perfectionistisch was. Oh, ja dat gaat je heel veel brengen. In deze podcast leer ik je hoe je minder perfectionistisch wordt en meer geniet van het leven. Ik deel je mijn eigen blunders en ervaringen.

EP 13: Hoe creëer je een waardevol leven? Deze kijk op een waardevol leven, maakt je leven gelijk waardevoller. Ik geef je praktische tools en handvatten waarmee je jouw leven waardevoller kunt maken.

Extra podcast (augustus 2019)

Interview door Patrick Kicken, oud 3FM dj en podcaster van de Podcast Leven zonder stress. De Podcast behaalde de nummer 1 van de Apple hitlijst.

Beluister ‘m hier

EP 12: Met deze 9 prikkelende vragen sta je weer even op scherp en krijg je jouw verlangens in het vizier en weet je welke stappen je te zetten hebt om je dromen te bereiken.

EP 11: In deze episode ga ik in op de vraag wat je kunt doen als je niet happy bent in je werk. Heb je het gevoel dat je niet op je plek zit? Dat niet alles eruit komt wat er in je zit? Of voel je dat je opgebrand begint te raken? Dan is er een hele belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. In deze episode vertel ik je over welke vraag ik het heb.

EP 10: In gesprek met voormalig 3FM en Radio Veronica-dj Patrick Kicken over zijn leven na 21 jaar radio. Na een fikse burn-out hing hij de radio aan de wilgen en wijdt zijn leven nu aan het maken van inspirerende podcasts met interviews over non-dualiteit, spiritualiteit en leven in het nu. Geïnspireerd door o.a. Tony Robbins, Wayne Dyer, Deepak Choprah en Eckhardt Tolle. Een open en eerlijk gesprek.

EP 9: In deze episode: leg ik uit wat de kracht is van meditatie en visualisatie, vertel ik waarom het niet zweverig is en waarom het juist zo hard nodig is in deze tijd met zoveel stress en burn-out.

EP 8: In deze podcast een baanbrekend interview met niemand minder dan…Tony Robbins over belemmerende gedachten. Wat ga je leren? Wat belemmerende gedachten en overtuigingen zijn, het verschil tussen belemmerende gedachten en overtuigingen en hoe je ermee om kunt gaan. Deze mag je niet missen!

EP 7: Hoe vaak vertellen we onszelf verhalen? Verhalen die ons belemmeren? Verhalen dat we iets niet kunnen? Niet goed genoeg zijn? In deze episode #7 ga ik in op: het ontstaan van deze verhalen, welke impact ze hebben, hoe ze je levensflow blokkeren en hoe je de flow weer kunt laten stromen.

EP 6: In deze episode ga ik in gesprek met Titia Roovers, psycholoog uit Amsterdam. We praten over de pijn en verlangens van de vrouwen die wij zien. En over welke rol spiritualiteit in ons leven en coachpraktijk speelt. Een inspirerend gesprek, waarvan er nog zeker een aantal zullen volgen.

EP 5: In deze episode vertel ik over mijn reis van de afgelopen 6 maanden, de reis met de vraag: hoe doe ik het goed? Hoe weet ik of wat ik doe klopt? Ik ben op een aantal retraites geweest, waar hele waardevolle inzichten zijn ontstaan. Ik deel mijn inzichten uit deze retraite, wat het met me deed om mijn schaamte toe te laten, hoe je ontdekt om te doen wat goed voelt, wat klopt. Vertel ik je hoe ik mijn vrije zelf heb ontdekt en inspireer ik je hoe jij vrijer kunt zijn.

EP 4: De innerlijke criticus, je kent hem (of haar)vast wel. Het is dat nare stemmetje dat overal iets van vindt. In deze episode ga ik dieper in op deze inner critic. Hoe ga ik je inspireren? Ik leer je waar de innerlijke criticus vandaan komt, ik vertel je hoe ik het concept zie en hoe ik het gebruik en ik deel 3 krachtige oefeningen om veel minder last te hebben van je Innerlijke criticus.

EP 3: In deze episode, opgenomen in de natuur, neem ik je mee op reis en ontdek je de inspiratie uit de natuur. Ik leg uit waarom de natuur belangrijk is als je stressklachten of burn-out hebt en wat de natuur voor je kunt betekenen als je vastloopt in je leven, werk, bedrijf of relatie.

EP 2: In deze episode leer je wat een burn-out is, waarom we er massaal last van lijken te hebben en wat je er aan kunt doen.

EP 1: In deze episode 1 ga ik in op het thema Vrijheid. Wat betekent vrij zijn? Vrij zijn van negatieve gedachten en de mening van anderen, kan dat? En is het nodig om gelukkig te zijn?