Over het boek

In het boek Goed zoals je bent, de psychologie van zelfvertrouwen, inspireer ik je om de shift te maken van zelfkritiek naar zelfacceptatie. Je leert patronen doorbreken, op jezelf vertrouwen en de liefde voor jezelf vergroten. Stel je voor wat een impact dit heeft op jouw leven én op dat van je kinderen, partner en omgeving. Ik vertel openhartig over mijn eigen zoektocht naar bestaansrecht en deel herkenbare verhalen van de vele vrouwen (en mannen) die ik in mijn praktijk begeleid.

Koop het bij je lokale boekwinkel of bestel het online. 

Als je mijn boek koopt, ontvang je de visualisatie Goed zoals je bent gratis bij. Dit is een fijne luisteroefening (een soort meditatie) die je helpt om dichter bij jezelf te komen en een fijn gevoel over jezelf te krijgen. Scroll verder voor meer informatie.

Hoe werkt het?

 • Bestel het boek online, via je plaatselijke boekhandel of via managementboek:
  bestel Goed zoals je bent
 • Vul hieronder je gegevens in zodat ik je de bonusvisualisatie kan toesturen.
Voornaam
Tussenvoegsel
Achternaam
E-mailadres
Ik ontvang de tips, waarvan ik me op ieder moment kan afmelden
Ik heb het privacy reglement hier gelezen.

Waar gaat het boek over?

Het boek bestaat uit twee delen. In deel 1 lees je over het ontstaan van onzekerheid en de vele ballen die we hoog te houden hebben. Ik deel inspirerende, herkenbare verhalen van vrouwen (en mannen) uit mijn praktijk en deel ook mijn verhaal.

In deel 2 deel ik veel inspiratie, tools en praktische oefeningen die je helpen om meer op jezelf te vertrouwen en vriendelijker naar jezelf te worden. Dat helpt om meer rust te vinden, maar ook om sterker in je schoenen te staan en meer echte verbinding met anderen te krijgen.

Inhoud

Inleiding

Deel 1: Waarom zijn we toch zo streng voor onszelf?

 • Hoofdstuk 1: Ik ben niet goed genoeg
 • Hoofdstuk 2: Aan verwachtingen willen voldoen
 • Hoofdstuk 3: De Innerlijke criticus
 • Hoofdstuk 4: Het gevoel er niet mogen zijn
 • Hoofdstuk 5: Alle ballen hoog houden

Deel 2: Hoe we meer van onszelf kunnen leren houden

 • Hoofdstuk 6: Patronen herkennen en doorbreken
 • Hoofdstuk 7: Liever voor jezelf zijn
 • Hoofdstuk 8: Anders omgaan met gedachten en emoties
 • Hoofdstuk 9: Keuzes vanuit jezelf
 • Hoofdstuk 10: Blijvende impact op je leven en anderen
Frederike_Mewe

“Frederike is die invoelende coach die precies begrijpt waarom juist vrouwen zich vaak onzeker voelen, ook als dat nergens voor nodig is – en wat je kunt doen om van binnenuit sterker te worden.”
Sterre van Leer, hoofdredacteur Psychologie Magazine

“Een must read voor iedereen die af wil van dat kritische stemmetje dat zegt dat je niet goed genoeg bent.”
Nienke Wijnants, psycholoog en auteur van Twintigerstwijfels en Dertigersdilemma’s.

“Na één week komt er al een tweede druk van dit boek. Ik heb het net uitgelezen en ik begrijp waarom. Heel af en toe komt er zo’n boek voorbij waarvan ik denk: ‘Dit had ik ook wel willen schrijven’. Veel respect heb ik voor Frederike Mewe. Een laagdrempelig en toch diep doorwerkend boek, waar je als professional zeker nog inzichten en tips uithaalt, maar waarin iedere vrouw zichzelf zal herkennen. Frederike haalt haar inspiratie (met zeer correcte bronvermelding) uit Voice Dialogue, ACT, The artist way, The work, Zelfcompassie en nog zoveel meer. De inzichten zijn helder, de oefeningen haalbaar en aanlokkelijk om te doen. Dat is al een kunst op zich. Ik zal het alleszins aan veel van mijn cliënten aanraden. Proficiat Frederike en moedig van je dat je je eigen verhaal erin hebt verwerkt. Knap en krachtig gedaan!”
– Marijke Leys, auteur en opleider Voice Dialogue in België